Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 17 september 2014

Over vastzitten in een bramenstruik, gefeliciteerd-flaptaart en een dino uit een eikel

  • Heel leuk, die cadeaus die Thabang heeft gekregen! Onder andere glittertattoos (hmmm, of ik daar nou zo blij mee ben?)!
  • En hij heeft een dino ei gekregen. Die moet je in het water zetten en dan komt er na een paar dagen een dino uit! Thabang dacht eerst dat het een echte was! Wel heel grappig. Om mijn zus even te bedanken had ik een sms gestuurd! Bleek zij 'm helemaal niet te hebben gegeven, oeps! Wie dan wel, ik heb geen idee? Ik hoop dat diegene mijn blog leest me nu even een berichtje wil sturen (ik kan het niet uitstaan dat ik het niet weet!). Thabang zei trouwens dat er een dino uit een eikel was gekomen, ha, ha. 
  • Sam is begonnen met typeles! Elke woensdagmiddag les en 5 keer per week een half uur op de computer oefenen! Vaak zijn het opdrachten waarbij je geen fouten mag maken en dat kan nogal frustrerend zijn, ik heb Sam al een paar keer met tranen gezien. Dan heeft hij meer dan 100 aanslagen per minuut (terwijl ongeveer 20 ook goed genoeg is) maar met één foutje haal je het level niet ..... en dan kan je best even boos worden!! 
  • Toen we op de fiets naar Landal (de Hellendoornse berg) gingen en Thabang daar heerlijk ging spelen, kon ik met mijn moeder en zusje lekker cappuccino drinken. Helaas heeft Thabang zich ongelooflijk erg bezeerd. Hij huilde heel hard (dat is al een wonder, hij huilt (bijna) nooit om pijn) en was een paar uur compleet van slag (hij kon niet meer spelen). Het liefst zit hij dan uren bij mij op schoot, da's wel weer fijn dat 'ie dat wil! Hij was hard met zijn hoofd en zijn knie op een grote rode harde stang gevallen. En daarna met zijn hoofd in het zand een landing gemaakt. Wat een verdriet. En wat een zand in het haar. 
  • Er is een actie door moslims opgezet tegen Peppa big! "Voor moslims is het belangrijk dat ze nooit in aanraking komen met varkensvlees. Het is dan ook fout dat de kinderen zo'n tekenfilmvarken te zien krijgen!" Laat Thabang het niet horen, die is dol op Peppa big! 
  • Ik ben lekker op dreef op creatief gebied! Ik krijg heel veel positieve reacties op mijn expositie, altijd leuk! En de eerste paar opdrachten zijn 'in the pocket'. Daarnaast mag ik een muurschildering doen, een geboortekaart ontwerpen en doe ik mee aan een soort wedstrijd in Nijverdal, waarbij je een portret van Maxima en Willem-Alexander moet aanleveren. Ook heb ik in opdracht van alle vrijgevestigde hulpverleners voor kinderen en jongeren binnen de gemeente Hellendoorn een nieuwe website ontworpen. En net weer een vouwwerkje in elkaar geflanst voor mijn kleutergroep en een powerpointpresentatie voor de ouderavond.
  • Toen we met z'n drieën gingen skeeleren was ik al snel bekaf, Thabang en Sam gaan snel!! Thabang viel nog met z'n skeelers in een bramenstruik en zat helemaal vast met z'n skeelers. En in zijn vinger allemaal stekels.  
  • Mijn haar heb ik gekleurd! Dat vindt Thabang maar gek! Thabang wil nu ook graag een andere kleur haar! 
  • Sam heeft vrijdag een sportdag gehad met alle basisscholen uit Hellendoorn! Sam heeft met zijn team de eerste prijs gewonnen!!! Wat was hij trots (en ik ook)!  
  • Vandaag was Thabang's eerste kinderfeest! Hij had geen idee wat hij ervan verwachten moest, maar leuk dat 'ie het vond. Hij had 2 jongens en 2 meisjes uitgenodigd. En Sam was mijn assistent (en oma ook!)! Versierde cakejes eten, cadeautjes uitpakken en daarna lekker ravotten bij het speelbos. Daarna schatkisten zoeken (Sam mocht verstoppen). En dan thuis lekker patatjes en knakworst eten, rechtstreeks van het wegwerp-tafelkleed (wel voor de vorm borden en bestek getekend!). Wat was het een gaaf en cool 1e kinderfeest!     







  • Ik had van tevoren aan Thabang verteld dat we naar het speelbos gingen en dat hij dat nog niet mocht vertellen aan zijn vriendjes. Had 'ie natuurlijk wél gedaan, maar hij had tegen ze gezegd dat ze dat niet verder mochten vertellen! 
  • Ik ben met Sam elke avond aan het lezen over het heelal. En het is werkelijk het vreselijkste, oninteressantste, lelijkste, onbegrijpelijkste en saaiste boek wat ik ooit heb gelezen. Nog 4 avonden en dan hebben we er 177 bladzijden opzitten! Normaal leg ik een boek weg als ik het niet leuk vind maarja, nu gaat het om wat Sam leuk vindt. Ik snap er gewoon ook geen bal van. Over de relativiteitstheorie, antimaterie aandrijving, quasars en Paardenkop-nevel. Of over clusters sterrenstelsels die samen lange slierten vormen. Zo'n cluster kan ongeveer 5.000.000.000.000.000.000.000 kilometer groot worden. En stel, je gaat op bezoek bij Sirius (een ster op 8,5 lichtjaar bij ons vandaan). De tijd als astronaut gaat dan ineens heel langzaam. Als je bijvoorbeeld een tweelingzus had toen je vertrok, zou ze bij terugkomst bijna 17 jaar ouder zijn dan jij. Of als je boterhammen had meegenomen, zouden ze niet eens beschimmelen, terwijl die op aarde na 17 jaar knetter-oud zijn geworden. Huh? Doe mij maar Pluk van de Petteflet of een boek over een mol die wil weten wie er op zijn kop heeft gepoept!     
  • Mocht Thabang één keer iets mee naar school nemen (ik vond het al geen goed idee), maar de dinosaurus mocht mee. Toen ik Thabang kwam ophalen, was er geen dino te bekennen. Een kind uit groep 8 had 'm op het dak gegooid. Gelukkig kon Sam de volgende dag zo het dak op en we hebben 'm inmiddels dus weer terug! 
  • Zaterdag was ik echt wel ziekig & zielig! Alles deed zeer, ik kon nauwelijks lopen. 's Middags lag ik zelfs in bed en dan mocht Thabang met de iPad naast me liggen, hoe slecht! Nog slechter is dat ik die dag gesmokkeld heb met de stappenteller (en nu maar hopen dat mijn collega's dit niet lezen). Eerst heb ik het ding bij Thabang aan de broek gehangen en 's avonds heeft Sam hem nog een hele tijd omgehad en die nam zijn taak heeeeel serieus!
  • Het was ook nog prinsjesdag! Wanneer komt mijn prins nou eens langs? 
  • Een leerling uit mijn klas zei afgelopen week: ik heb mijn jas uitgedaan want het zweet buiten!
  • En Thabang feliciteerde iemand: "gefeliciteerd-flaptaart!"
  • De eerste tekenen van de herfst zijn hier al zichtbaar, er rollen alweer kastanjes uit mijn droger (vergeten de broekzakken van de jongens te legen).
  • Best leuk weer om met open dak rond te rijden en heerlijk te wandelen op de hei en in het bos! Kom je terug wil het dak van de auto niet meer dicht, help! Dus langs mijn zwager (=automonteur), maar die blijkt niet thuis. De buurvrouw komt melden dat het sputtert ..... en dat het dak open staat. Ik weet het! Nog meer help! Snel bedenken wie er een carport heeft. Dan komt de buurman naar buiten, die wil het met de gebruiksaanwijzing wel proberen. Het was zo opgelost! Ai, ai ..... lekker handige actie weer!!









Sam's idee ..... in een hartje gaan liggen!

1 opmerking: