Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 11 juni 2014

Over een bijzondere hooischuur, Thabangs eerste WK en een knalroze onderbroek met bloemetjes

  • Thabang wil vaak op zijn grote broer lijken! Nu hebben we sinds kort nieuwe bedregels. Thabang mag óók lezen voor het slapen gaan, net als Sam. Hoe trots kan je zijn!
  • En Thabang wil alleen de muziek luisteren die Sam mooi vindt en zingt dus nu uit volle borst 'een hele mooi dag' van Jayh. Zo ook met de zwembroekenwissel. Sam wil perse bij het omkleden dat ik er een handdoek voorhoud, niemand mag zijn nakie zien. Dus bij Thabang net zo!     
  • Waren we maandag net geïnstalleerd bij Het Lage Veld, kwam er ineens onweer aan, dus inpakken en wegwezen. Helaas samen met alle anderen dus we stonden een hele tijd in de file.
  • De uitslag van het psychologisch onderzoek viel me tegen en daar had ik echt even een paar dagen last van! Het geeft niet ........... maar Thabang zal misschien niet zo makkelijk door zijn schoolloopbaan gaan. Gelukkig ben ik juf en kan ik 'm daar vast bij helpen! Meer dan ooit voel ik hoe goed we met z'n drieën bij elkaar passen!!!! 
  • We hebben ons woensdag lekker een hele middag opgesloten in ons huis: gordijnen dicht, filmpje aan en wat lekkers erbij!  
  • We zijn wezen vissen. Met een vishengel en een visnet. Zeker 40 hele kleine visjes opgevist. Ineens was het hele net eraf en dat ligt nu op de bodem van de Regge. En helaas heeft de vishengel het dragen van een kloet zeewier ook niet overleefd, hij brak zo doormidden. We kwamen dus zonder vishengel en zonder visnet terug (dat krijg je met van die goedkope rommel, maar was een middagje lol wel waard)! We vingen ook nog een groot insect. Sam wist wel wat het was: een hooischuur, hi, hi.

Mmmm, kersen eten!
 

 

  • Nog 3,5 week te gaan tot aan de zomervakantie. Deze laatste weken staan gelijk aan een compleet gekkenhuis hier! Avondvierdaagse, schoolfeesten, ouderavonden, rapporten, Sam's kinderfeestje, doorschuifochtend, verslagen maken, etc, etc.  
  • Ik was mijn lens weer eens kwijt, ik heb meer dan twee dagen gezocht! Zat 'ie gewoon nog in mijn oog, hij kwam er helemaal verschrompeld uit (komt dit ooit goed met mij?)
  • Thabang had met water gespeeld bij de BSO en had daaraan nat ondergoed overgehouden. Hij mocht bij de reservekleding een schone onderbroek uitzoeken: knalroze met bloemetje en een strikje! En hij was daar zo trots op, iedereen moest dat zien!
  • Wat genieten! Thabang heeft zijn eerste WK erop zitten! Hij zat in een superleuk Lesotho team! En hup, ze gingen zo met de 2e prijs er vandoor! Maar dat kwam niet door Thabang ...... die zag alle ballen aan zich voorbij gaan, vond liggen lekkerder, de kapsels van tegenstanders interessanter, handstandjes proberen beter en erg fijn om de elasticiteit van zijn eigen gloednieuwe sportsokken te testen! Maar wel weer een mooie ervaring erbij!
 
 

 
Let op dat handje van Thabang, ha, ha!
 
  • Thabang was trouwens heel lief de hele dag. Zelfs andere ouders spraken me erop aan dat Thabang zo lief was. Hij was rustig en kwam me regelmatig voorzien van kusjes.
  • Wel net iets te vroeg gejuicht want even later vlogen de sandalen van de vader van Lerato zo het voetbalveld op (waar een wedstrijd bezig was).  
  • Toen het zondag regende hadden Sam en Thabang in de schuur dekking gezocht. Dat beviel hen zo goed dat ze er wilden blijven wonen. Daar zaten ze tussen de fietsen, de droger, de zwembadjes, tafeltennistafel, oud papier en de diepvries! Soms moest ik ze even voorzien van wat drinken en eten. En er werden af en toe spelletjes gehaald. Leuk!
  • Met dit warme weer is het op de kamer van Thabang en mij knetterwarm. Aangezien Thabang vreselijk zweet 's nachts moest hij van mij onder een laken slapen i.p.v. een deken. Kom ik 's nachts kijken ....... ja, hoor, heeft hij zijn eigen deken weer gepakt en het laken onder het bed verstopt! Stouterd! En maar zweten! 
  • Ik stapte met mijn voet ergens in en dat deed hartstikke zeer. Was er een stuk glas dwars door mijn slipper in mijn voet gekomen. En dat gewoon bij ons achter het huis (niet dat dat zo raar is, want Thabang had vorige week een glazen kaarsenpot laten vallen).
  • Onder het eten zegt Thabang ineens: "ik denk dat krabben het leuk vinden om in papier te knippen!"
  • Voor Vaderdag maken we met de klas een Twents weerstation. Er moest een zon getekend worden. Vraagt een kind aan mij: "wil je even Googelen hoeveel zonnestralen de zon heeft dan kan ik er net zoveel tekenen."
  • Toen we boodschappen hadden gedaan bij de AH dacht Thabang dat hij een paar echte hamsters bij de boodschappen zou krijgen! Gelukkig niet! (ik zie het wel helemaal voor me, kooien vol hamsters die uitgedeeld worden).
  • Ik had ei en ijs vergeten, dus die mocht Sam gaan halen. Was hij nog de eieren vergeten (het is maar waar je aan denkt)!
  • Ik heb sinds kort zo'n iets wijdere hippe broek met print. Nou, Thabang vindt het helemaal niets en zal dat me elke keer wel even inpeperen als ik 'm aan heb. Toen ik ermee op school kwam vroeg een leerling of ik mijn pyjamabroek nog aan had? 
  • Als ik op buienradar zit te kijken vraagt Thabang vaak: waar wonen wij? En dan wijs ik het gedeelte aan waar wij ongeveer wonen. Zegt Thabang: "wonen we ook echt op buienradar?"
  • We wilden alleen maar even een ijsje halen. Dat liep toch anders en we besloten een ommetje te fietsen langs de Regge. Voor Sam & Thabang is vaak stoppen het leukst wat er is. Ze kunnen uren met hun 'pootjes' door het water banjeren, stenen verleggen en grabbelen over de bodem. Sam heeft ook een heel ander idee van schoonheid en smaak dan ik. Hij vond het prachtig om een brug te versieren met zeewier en andere derrie. Ik heb toch echt hele andere ideeën bij wat mooi is!


 
  • We vervolgden ons al lopend langs rustig water ...... en toen zat Thabang ineens met zijn mooie zondagse kleren in de drek!

Het shirt is inmiddels weer schoon,
de broek heeft deze dag niet overleefd!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten