Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 18 december 2013

Over ijspret, verkeerde kerstkaarten en een misplaatste bal


Toeristentrein langs kerststal!
  • Sam had een doosje knalerwten, wat een lol hebben Thabang en Sam daarvan! Helaas moesten alle overgebleven papiertjes ook weer opgeruimd worden, minder leuk.
  • Ik heb kerstkaarten verstuurd. En Sam wilde graag postbode spelen en mocht samen met Thabang langs de buren voor het bezorgen van de kaarten. Ik heb wel 3 keer gezegd dat Sam goed moet kijken, want het is zo knullig als een kaart bij de verkeerde in de bus valt. Vijf minuten later belt Sam met een pruillip hier aan de deur. Hij had per ongeluk de kaart voor nummer 7 bij 28 ingegooid. Maar Sam is niet de enige met een vergissing! Ik kreeg een whats appje van iemand die een kerstkaart had ontvangen van ons met: veel liefs van Marije, Sam & Silke! Huh? Had ik gewoon een naam van een buurmeisje gebruikt i.p.v. Thabang! Tsssss. 
  • In het centrum van Nijverdal is een gezellige ijsbaan in de maand december. Alle scholen mogen gratis komen schaatsen. Natuurlijk gingen Sam en Thabang ook! Wat een ijspret!   
  • Thabang maakt vaak rommel en gooit met spullen in het rond. Nu heb ik ergens gelezen dat rommel maken gezond is voor kleuters. Grijpen, voelen, proeven en rondstrooien van objecten levert een constante stroom aan informatie die het leerproces intens stimuleren, ze doen kennis en ervaringen op die ze later nog goed kunnen gebruiken! De kinderen die voor de grootste chaos zorgden, waren opvallend beter in het leren en onthouden van woorden. Ja, ja, heel fijn! Ik ben ook wel van opgeruimd staat netjes!
  • Sam heeft een 10,5 gehaald voor aardrijkskunde topografie (eigenlijk een 11- maar dat kon niet). Omdat ik Sam overhoord had ben ik zelf ook weer op de hoogte van de plaatsen en steden in Nederland, handig!
  • Ik heb twee kleuren oogschaduw (grijs en bruin). Toen ik bruin aan het opdoen was riep Thabang: wat doe je nu? Je moet grijze oogschaduw opdoen, want je hebt een zwarte broek aan! Ik voorspel een carrière als schoonheidsspecialist!
  • Op 14 november krijg ik via post.nl een brief dat er onvoldoende gefrankeerde post naar me onderweg is (ik heb zelfs de envelop bekeken via de website). Of ik 1,80 wil betalen? Ik wel! Dus betaald. En elke dag maar wachten bij de brievenbus, want wie heeft mij wat gestuurd? De spanning neemt toe! Nu een maand verder en niks! Spreek ik een mevrouw van de post, is de brief waarschijnlijk zoekgeraakt! Tsssst, jammer! Ik krijg wel mijn 1,80 terug, dat dan weer wel.
  • Poe, wat een glitter zit er weer in het haar van Thabang! En de juf vertelde dat Thabang nog niet eens aan de beurt was geweest voor het glitterwerkje wat ze moesten maken! 
  • Toen ik mijn haar eens een keer had geföhnd, zei Thabang: "je lijkt wel een heks!" Ik keek natuurlijk compleet verontwaardigd,  zegt Thabang: "ja, maar zo zien heksen eruit, hoor!" Wat een lekker ding is het ook!
  • Ik zal het niet uitleggen, maar ik ga nooit meer met Thabang naar IKEA. Dit was de eerste en de laatste keer. Ik hoef in ieder geval niet meer te sporten deze week!
  • Zaterdag het huis van grote zus maar weer eens bekeken, ze zijn nu officiële dichtbij-woners! Lekker even een broodje gegeten en een potje getennist .... helaas sloeg Thabang knetterhard een bal tegen mijn slaap aan toen ik een andere kant op keek. Au.  

  • Thabang wil een ander neus. Niet zo'n platte, maar dezelfde als zijn vriendje Koen!
  • Na de kapotte schoenen van Sam waren Thabang en ik deze week aan de beurt. Ik had ineens natte voeten! Dus weer twee paar nieuwe schoenen (alleen hebben wij er wel veel langer meegedaan dan Sam). Thabang is de ultieme winnaar op broekengebied: 4 spijkerbroeken in 1 week kapot! Of met een klein gaatje naar school sturen en met twee hele grote scheuren terugkomen.  
  • In verband met het thema winter op school het iglo tentje maar weer eens opgezocht. Helaas had ik de stokken van een ander tentje (dat wist ik dus niet) en dat paste dus niet. Eerst dacht ik dat het mijn vrouwenlogica was, maar later gelukkig de goede gevonden en toen zat 'ie zo in elkaar! 
  • Toen Sam door zijn vader werd opgehaald door zijn vader, herkende hij Sam eerst niet .... zo'n kort kapsel!
  • Nog een paar dagen en dan hebben we lekker twee weken vakantie! 
  • Op mijn werk hadden we met collega's een sint-kerstfeestje! Iedereen neemt wat te eten mee en een cadeautje voor een het ruilspel. Niemand wilde deze mooie onderstaande badmuts, maar ik wel!! Blijft Thabangs haar mooi droog. En wat is hij er blij mee!  





Geen opmerkingen:

Een reactie posten