Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 4 september 2013

Over een landkaart, spuug en de tuinslang

  • Vorige week kwam Stijn bij Thabang spelen. Leuk! Lekker veel op de trampoline en gefietst.
  • Thabang liet Stijn trots zijn kamer zien. En toen zei Thabang: "kijk, hier woon ik: de Matestraat!" en ondertussen wijst hij op de Afrikaanse landkaart Lesotho aan! 
  • Thabang heeft het record zand in zijn haar gehaald! Ik heb zijn haar bij de voordeur eerst stofgezogen en toen mocht hij pas naar binnen.
  • Sam kwam dinsdag enthousiast thuis met een rode map. Hij heeft voor het eerst huiswerk (topografie) gekregen .... hoe blij kan je zijn!? 
  • Donderdag toen ik aan het werk was mochten Thabang, Sam en Stef met opa en oma een ijsje eten ...... gratis! Want de softijsmachine moest getest worden! 100% goedgekeurd!
  • Het geld vliegt mijn rekening af .... balen! En ik had het zo mooi op orde! Na 3 paar schoenen (voor ieder een paar), 2 winterjassen, een nieuwe studie en nog wat andere dingen gaat mijn banksaldo in een rap tempo omlaag!
  • Thabang en ik proberen elke dag een spel en/of puzzel te doen. Thabang kan al best goed tegen z'n verlies, bij Sam vlogen de spellen door de lucht als hij verloor (nu niet meer gelukkig). Als Thabang in bed ligt doen Sam en ik vaak nog even een spel.  

  • Ik had ruzie met de tuinslang. Ik heb zo'n oprol-tuinslang-geval van goede kwaliteit en die doet het goed, maar de verbinding naar de kraan in de keuken is van het goedkope soort. Dat werkt dus niet. Altijd lekkage binnen als ik de tuin aan het sproeien ben. Maar nu vloog met volle kracht de slang eraf, het spoot naar binnen en ik stond buiten en moest door die harde straal om de kraan binnen weer uit te zetten. Irritant. Alles binnen in de keuken nat, zelfs in onze schoenen stonden laagjes water! 
  • Zondag hadden we verjaardag van Tsepo (vriendje van Thabang) in Utrecht. Hij is al 6 jaar geworden. Het feestje was op een boerderij. Net wat voor Sam & Thabang. Sam wil alles weten (hoe werkt de melkput, hoe oud zijn de kalfjes, etc) en Thabang vond vooral het laten sabbelen op zijn handen (zie filmpje) en het melk geven interessant. Ze hebben zich prima vermaakt!



  • Thabang noemt me soms: hé, schuimtablet! Hoe komt hij daar nou bij? Het duurde even voordat ik dat kon plaatsen. Sam kon me vertellen dat dat een fragment is uit Alvin and the Chipmunks.  
  • Maandag leek het wel of de hele dag de bel ging. Ik kreeg een tas tweedehands kleding voor Thabang bezorgd (van vriendin), mijn moeder, iemand kwam schilderij bestellen, een buurjongen kwam langs, de collecte, mijn zus uit Nijmegen, etc. Mijn zus heeft aan de computer van Sam gewerkt, hij heeft nu wifi! En nu ze er toch was kon ze ook wel even mee: wij gingen namelijk hardlopen (Sam), fietsen (Thabang) en op de skeelers (ik). Judith was onze fietsende supporter! En tsja, Judith was hier met de Cabrio en daar moest natuurlijk ingezeten worden! Dus daar ging Judith ...... eerst een rondje met Thabang en daarna een rondje met Sam. Stoer!   


  • We zijn aan het aftellen, nog 3 nachtjes slapen en dan is Thabang jarig! Sam wil de wekker om 4 uur zetten, zodat we voor Thabang wakker wordt ontbijt op bed kunnen brengen. Nou, Sam, ik dacht het niet! (ik heb ook nog een bruiloft vrijdagavond en ik verwacht niet voor half 2 's nachts terug te zijn). 
  • Gelukkig heb ik een fijne oppas die het geen probleem vindt om tot half 2 's nachts op te passen. Naast de bruiloft ook nog oppas zoeken voor een studiedag, 2 ouderavonden, 1 supervisiegesprek en een een intervisiebijeenkomst. Blegh! Allemaal van die verplichte dingen, niks lolligs aan.   
  • Als ik de verwachte temperaturen voor zaterdag (het feestje van Thabang) zo zie, kunnen we er een tropisch feestje van maken, super!
  • Toen we afgelopen weekend even een eindje gingen fietsen met oma, Stephanie, Thabang en Stef (Sam was bij zijn vader), kwamen we uit bij Landal de Hellendoornse Berg waar we even wat gedronken hebben. We werden ook nog getrakteerd op een optreden. Net wat Thabang leuk vindt! Kijk maar naar het filmpje:
 

2 opmerkingen:

  1. Zo, weer lekker bijgelezen :-) blijft leuk!
    Enne, wij hebben zin in Thabang zijn feestje hoor, Lerato telt de nachtjes af!
    Tot zaterdag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuke filmpjes en foto´s!!
    Alvast een heel fijn verjaardagsfeest!!
    Liefs Miranda

    BeantwoordenVerwijderen