Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 10 april 2013

Over een zere pink, jaloezie en 8 pakken graszaad

Zo, lekker makkelijk, Sam!
  • We zijn maandag met z'n drieën naar de tandarts geweest. Thabang prima! Sam prima! Ik wat minder (kies afgebrokkeld, tandvlees ontstoken), dus weer terugkomen (zonder kinderen zei de tandarts nadrukkelijk ..... goh hoezo?). Sam is nu aangemeld bij de orthodontist voor een toekomstige beugel (maar het is wel een twijfelgeval), we zullen zien. 
 twee sportliefhebbers!
  • Deze week de Jehova's aan de deur. Zal de folder eens doorlezen waar in staat dat een zinvol leven mogelijk is ......dat wist ik natuurlijk al met twee van die leuke mannetjes in mijn leven.
  • In Nederland schijnen de kinderen het gelukkigst te zijn van de hele wereld.
  • Er zijn weer 7 schilderopdrachten klaar, nog 2 te gaan.
  • We zijn met de klas naar de Paaskermis in Enschede geweest, alle kinderen van het speciaal onderwijs uit de regio mogen dan een ochtendje overal in! Helaas was het een beetje heel erg koud, maar wel heel gaaf!  
het spelen-met-water-seizoen is officieel geopend ....
dit keer kreeg Sam een natte broek!
  • We hebben voor het eerst de hele film van Lesotho teruggekeken op dvd. Sam en Thabang vinden het prachtig. Vooral al die ondeugende streken! Ook ik vind het zo bijzonder om terug te kijken. Wat een mooie en speciale tijd was dat. En wat is Thabang veranderd! Thabang zegt elke keer dat hij toen nog zo klein was (en dan wijst hij tussen duim en wijsvinger aan, zo klein nou ook weer niet).
Sam en neefje Stef, dol op elkaar!  
  • Donderdag wilde ik net van mijn werk in Enschede naar huis rijden, had Thabang zijn vinger tussen de deur gehad! Ik kon gelijk naar de eerste hulp van het ziekenhuis in Almelo. Daar hebben ze zijn pink gespalkt en goed ingepakt. Vrijdag en maandag is Thabang niet naar school geweest. Inmiddels gaat het weer hartstikke goed en woensdag heeft onze eigen dokter er naar gekeken en het gaat waarschijnlijk helemaal goedkomen, al zal de nagel er nog wel helemaal afgaan.
  • We hebben er ook ontzettend om kunnen lachen toen ik midden in de nacht naar Thabang ging kijken en we het hele verband kwijt waren. Moest ik om 03.00 uur in de nacht op zoek naar de verbandtrommel en de pink spalken en verbinden (opfriscursus ehbo zou niet overbodig zijn). Zelfs Thabang had dat klungelige gedoe van mama goed door. Jij bent juf, hé, geen dokter! En toen lagen we helemaal in een deuk!
  • Gelukkig kon tante Judith (een échte eerste hulp arts) de volgende dag Thabang opnieuw verband omdoen!   
 
  • Er was deze week in Duitsland een vrachtwagen geplunderd ..... 5000 kilo Nutella verdwenen, heel bizar.
  • Het regent, het regent ..... we zijn nog nooit zo blij geweest met regen! Vorige week zijn we er heel druk mee geweest, meer dan 90 m2 grond achter ons huis schoffelen, harken, glad maken en we hebben gras gezaaid. Acht pakken hebben we erop gestrooid (voor 400 m2). Laat dat mooie speelgrasveld maar snel klaar zijn!
 
  • Thabang is zo dol op alles met wielen, dat hij vol jaloezie kijkt naar elk oud omaatje wat voorbij komt met een rollator. En maar zwaaien naar die oude dametjes. Hij zou maar wat graag met zo'n karretje rondlopen!
  • Over wielen gesproken .... komt Thabang met zijn speelgoedbus aanrijden, zie ik er geen poppetjes inzitten, maar heel veel stukken van mijn vetplant, daar was ik niet blij mee. 
  • Tante Judith was jarig, dus hadden we zondag een feestje! Altijd leuk om naar Nijmegen te gaan! En op de terugweg met z'n allen naar de McDonalds (zelfs oma, heel zeldzaam!).  

 

1 opmerking:

  1. Hmmmmm moeten we op zoek in hellendoorn naar vermiste nutella?
    Succes met de pink van Thabang! En natuurlijk bij de tandarts!

    BeantwoordenVerwijderen