Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

donderdag 4 april 2013

Over een winkelkarretje (o, o!), kaas met slagroom en 1 april

 
  • Thabang had de haren van een klasgenootje geknipt, onee! En hij drukt op school de computers uit, niet leuk.
  • Ik heb voor het eerst sinds de middelbare school een zonnebril! Alle brillen waren altijd veel te groot, nu een mooie bril gevonden (wel kindermaat).
  • Toen we zaterdag met z'n drieën boodschappen gingen doen, moest Thabang in de kar en Sam mocht drukken. Helaas liep het een beetje schuin buiten en kieperde de hele kar om, met Thabang erin! En Thabang moest zo hard huilen. Gelukkig was het snel weer over, maar ik loop toch maar weer liever zelf achter de kar (en los laten lopen is nog steeds geen optie).
 
voeren, altijd leuk!
  • Thabang was niet zo bang meer voor loslopende honden, tot afgelopen zondag er een hond op hem af sprintte, tegen hem op sprong en hem uit enthousiasme in zijn neus beet (dat laatste is bijzonder knap vanwege het formaat neus van Thabang). We kunnen dus nu weer helemaal opnieuw beginnen. Vanmorgen brak er complete paniek uit toen hij een loslopende hond aan zag komen, ik moest hem gelijk optillen.   
  • Zaterdag was de Landal loopwedstrijd en er deden twee vriendinnen mee, dus dat moest bekeken worden. Maar de Hellendoornse berg op fietsen met Thabang achterop, ik zweette ervan! Thabang vond het prachtig om iedereen te zien rennen, hij kan haast niet wachten tot hij zelf mee mag doen (heb ik geen last van). Ik houd het, met Marsjes en drinken in mijn handtas, bij de taak als supporter.
 
toeschouwer
  • Thabang heeft een taaltoets gehad op school, hij zat net iets onder het landelijk gemiddelde, knap, hé!
  • Sam zag er donderdag met Pasen op school niet op z'n paasbest uit, met deze schoenen, geen gezicht! In de woonkamer lag zelfs een spoor van stukken schoen. We konden organisatorisch pas vrijdag nieuwe schoenen halen.   
  • We hadden het zondag goed voor elkaar met Pasen. Eerst brunchen (met veel teveel lekkers) en eieren zoeken bij zusje en daarna dineren (met weer veel te veel lekkers) en eieren zoeken bij opa en oma. 
  • Thabang zoekt de vreemdste combinaties uit: hij dipt zijn broodje kaas door de slagroom of gaat met kokosbrood door de ketchup.

  • 's Avonds zijn we naar het paasvuur geweest, voor Thabang de eerste keer! Sowieso mag hij eigenlijk nooit opblijven, dus dat was al een feest op zich. Jammer dat Sam z'n nieuwe schoenen aanhad ...... die zitten nu onder de drek. De volgende dag zijn we nog even wezen kijken naar de hoop as die was overgebleven. Sam dacht wel even een steen op te pakken, au, die was nog heet!
 
De eerste picknick van dit jaar in het zonnetje!
  • Zoals elk jaar op 1 april haal ik een grap uit met Sam, zo dacht hij vorig jaar dat de auto gestolen was toen ik hem verder op had geparkeerd en ik heb ook al eens nepfruit meegegeven naar school en een lege Donald Duck op de voordeurmat gelegd. Na een jaar denken had ik bedacht dat we eitje zouden tikken en dan zou ik Sam met een rauw ei laten tikken. Alles verliep naar wens en zelfs Thabang vroeg spontaan (alsof hij in het complot zat) of Sam met hem wilde eitje tikken, perfect, tot zover. Helaas was het een zacht tikje, waardoor er een heel klein stroompje eiwit langs het ei liep (ik wilde voor 1 keer juist een heleboel gesmeer). Het was helemaal niet grappig. Ook niet toen ik "1 april" zei. Helaas, mislukte grap. Nu 365 dagen om echt iets goeds te bedenken!
  • We hebben een weekje vakantie geboekt! We gaan een week met zijn drietjes in een huisje in Zeeland ...... we hebben er nu al zin in!

3 opmerkingen:

  1. Jeetje wat hadden jullie veel eten, voor hoeveel mensen was dat?
    Heel veel plezier in Zeeland, maar dat gaat vast lukken!! Enne succes met het bedenken van de volgende een april grap!
    Liefs,
    Carolien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Thabang wil gewoon kapper worden en is nu alvast aan het oefenen ;-)
    Maar goed hoor van zijn taaltoets!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. He wat naar van die loslopende en opspringende hond en dat ie dan ook nog in Thabangs neus moet bijten.
    Die 1 april grap was trouwens ook echt te flauw om goed te scoren ;) Groetjes Mariella

    BeantwoordenVerwijderen