Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

maandag 12 februari 2018

Over een baggerwerkstuk, een flapdrol en een wiebelkont

  • Er zijn nu 74 kinderen bij Beautiful gate, het tehuis waar Thabang vandaan komt. Dat is veel. Hopelijk krijgen deze kinderen snel een plek in een blijvend gezin. 
  • Sam heeft dit jaar nog geen cijfer gehaald voor beeldende vorming. Toen ik vroeg waarom niet ..... kwam de aap uit de mouw. Hij heeft zijn werkstuk ergens onder in een la weggemoffeld, want hij verwacht een slecht cijfer. OMG. 
  • We hebben zelf pizza gemaakt, dat is echt té lekker! 
Sam heeft de pyjama nog aan (pyjamadag). 
  • Thabang was de turntoestellen aan het opruimen, iemand gooide een mat op de mattenkar. En de zijkant belandde bij Thabang in het haar. Die zijkant is van klittenband en kleefde dus compleet vast aan zijn haar. Zijn medeturners moesten lachen, maar ik weet inmiddels dat het een behoorlijk pijnlijke toestand is. Arme Thabang.
  • Bij de kinderopvang was een begeleider voor het laatst, ze maakten er een gezellige boel van zag ik op Facebook:
  • Sam was niet gelijk weer 100% vorige week .... en mocht met toestemming van de mentor alleen het proefwerk komen maken (hij hoefde dan geen lessen te volgen). Handig. Nu weer helemaal topfit. 
  • We moesten vandaag naar het AMC in Amsterdam voor een controle en een MRI scan van zijn oor. Ze gaan bekijken of ze de oorzaak van de gehoorschade kunnen vinden. Waarschijnlijk niet, maar dan kunnen ze het uitsluiten. De uitslag krijgen we binnenkort. Hij moest een half uur in dat herrieding liggen. Helaas dit keer geen filmpje of muziek. Dan is saai stil liggen heel moeilijk, vandaar dat er een paar scans overnieuw moesten. De radioloog zei dat Thabang een wiebelkont was en dat 'ie dat bij binnenkomst al zag. Ik vond 'm juist heel rustig vandaag. We zijn in totaal 9 uur weggeweest (veel gewacht en gereden door sneeuw, zon, hagel en regen).
  • De cliniclowns kwamen ook nog langs in de wachtkamer en maakten Thabang aan het lachen (niet dat dát moeilijk is ;-)
  • Ik keek naar de film: 12 yaers a slave te kijken. Het was zo gruwelijk dat ik het na 20 minuten al niet meer kon aanzien en de tv uitzette.  
  • Een vriend van Sam had zijn haar gekleurd. De bedoeling was zwart. Resultaat was blauw, haha. Ik kan me Sam niet eens voorstellen met zwart (of blauw) haar. 
  • Sam moest zondag leren voor de toetsweek. Thabang en ik hadden juist alle tijd en zijn naar de carnavalsoptocht in Raalte geweest, elk jaar wel gaaf om te zien.
  • Er ging eens een jongen van huis weg met zijn mooie goede schoenen. Er kwam een jongen weer thuis met de schoenen helemaal knaloranje van de gravel tennisbanen. Heel jammer dit. 
  • Het was méér dan hoognodig, maar ik heb weer eens mijn ramen gewassen .... en gelijk weer vol getekend, altijd leuk! En ik krijg nooit genoeg van die lieve teksten van Thabang zoals 'xxx allove jou mor!' 
  • We stonden voor de wasstraat te wachten tot ons karretje aan de beurt was. Uit verveling ging Thabang even onder de motorkap kijken. Kwam er een meneer bij staan en hij legde Thabang van alles uit. Thabang vond het geweldig en wil nu automonteur worden. Leuk, zulke spontane ontmoetingen. 
  • Wat een flapdrol is Thabang! Na het bijzondere robotpak van vorig jaar wilde Thabang dit jaar dolgraag een heus Freek Vonk pak naar school aan. Diverse voorbereidingen werden getroffen: naar de bouwmarkt voor buizen en tape, voor zilverspray naar de Action, bivakmuts gekocht, ‘zuurstofflessen’ en een duikbril gescoord en ook een haai op de kop kunnen tikken. Meng het geheel met elkaar en dan zie je eruit zoals op foto 1. Ik moest echter vrijdag werken en dus hadden we meerdere malen geoefend om het zelfstandig aan te trekken; over de jas als de optocht is, over de kleren als je in de school bent. Krijg ik om 10 uur een appje van mijn moeder die de optocht aanschouwde, zie foto 2 ….. er is werkelijk niets ‘Frekerigs’ te bespeuren. Tsssst, liep ‘ie in zijn gewone kleren! 
Foto 1

Foto 2

1 opmerking: