Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

dinsdag 15 augustus 2017

Over bijzondere mail voor Thabang, wroeten en wrikken in de nacht en het vervolg van het neusballetje


  • Het speelbos heeft een nieuwe hangbrug .... die moet getest. Het is helemaal goedgekeurd!
  • Ik had van mijn superlieve vriendin Marlon nog een uitje tegoed voor mijn verjaardag (van 23 oktober 2016). En dat hebben we afgelopen zondag gedaan. Eerst cappuccino, daarna in de kano en dan naar Budde beach voor wijn. En het zonnetje scheen! Wat was dat een heerlijke middag.   
  • We hebben weer twee bezoeken aan de tandarts gebracht. Thabang moest drie gaatjes boren. Nu is alles voorlopig klaar, hoop ik. Bij Sam hebben ze de rest van de beugel geplaatst. Hij had tijdens het eten de honey loops (van die honingringetjes) vast om zijn slotjes zitten, haha. Helaas raakte er een draadje los en dat prikte het hele weekend in zijn wang. Ik heb geprobeerd het af te knippen, maar dat lukt niet. Er volgde een extra bezoek aan de orthodontist. Tussendoor ging ik nog met Thabang naar de huisarts, want het oranje balletje was nog steeds niet uit zijn neus! Ik dacht eerst via de tandarts en dat bijbehorende kwijl-opzuigding een poging te wagen, maar de tandarts durfde het niet aan. De huisarts wel, die pakte een lange haak (brrrr) en probeerde zo 't oranje balletje te pakken te krijgen uit die minuscule neus van Thabang. Tot bloedens toe, maar het onding is eruit. Ook weer opgelost. De teller van dit soort bezoekjes staat nu op 10 en we zijn op de helft van de vakantie. 
  • Sam had een vijfdaagse logeerpartij met Niels. Wat zijn die twee leuk samen. We gingen een middag ravotten bij de zandkuil. Douchen na afloop was noodzakelijk.  



  • Thabang stond op de weegschaal. Hij zegt dat hij 309 kilo weegt (ik denk 30,9). 
  • Zondagavond werd er een sterrenregen verwacht. Interessant. Met Sam en mijn moeder hebben we die avond een bezoek aan de sterrenwacht in Nijverdal gebracht: we hebben een lezing aangehoord over de meteorenzwerm Perseïden (met info die ik compleet niet snap, iets met E=1/2mv2?), de sterren bewonderd in het planetarium en midden in de nacht gewandeld over de Sallandse heuvelrug om de sterrenhemel met ‘vallende sterren’ te aanschouwen. Gaaf!
  • We pasten maandag op de hond van de overburen. Hartstikke leuk dit keer. Helaas hadden Thabang en ik de sleutel van de buren bij hen binnen laten liggen toen we de hond ophaalden. Er was geen reservesleutel beschikbaar, dus konden we hem niet meer terugbrengen. Moesten we wachten tot de buren zelf weer terug waren. Domme actie. 
  • Thabang, Stef en ik zijn naar de gloednieuwe film Cars geweest. Wat vonden ze het allebei prachtig. Ik vond de film niet echt geweldig, maarja ....
  • Roos, een vriendinnetje van Thabang, heeft hier een hele middag gespeeld, wat gezellig zo'n leuke griet erbij. En Thabang was zo lief voor haar: dan bracht hij haar slippers achterna of haar drinken en ze mocht zelfs op zijn skelter!
  • De koelkast had het al langer moeilijk. Het lampje was al een half jaar geleden uitgegaan, het hele ding voelde heet aan en het vriesvakje koelde zo'n beetje de hele koelkast. Vrijdagavond legde hij het loodje. Dus moest er een nieuwe koelkast komen. Volgens mij had mijn zus er een half jaar geleden nog één over. Sam mocht haar even appen en vragen of we die mochten hebben. Zij houden binnenkort op 2 september een groot feest dus ze hadden hem nog even nodig. Dan kon ik een paar weken wel overbruggen met die van de buren (reservekoelkast uit de schuur). Scheelt weer geld.
  • Helaas had Sam het appje van mijn zus verkeerd begrepen en ging die koelkast helemaal niet de deur uit. Moest ik er alsnog één kopen. Zucht.   
  • Thabang kreeg gisteren een mail. Van juf Marlou (juf van groep 4). Zij was die dag in Lesotho en zij had foto's gemaakt en stuurde die naar Thabang. Superleuk!!! Wat geweldig dat ze dat doet!
  • Ik kon een nacht niet slapen. Toen ik eindelijk om 03.45 uur in slaap dreigde te vallen, begon het. Wat een ramp. Er komt gepiep uit de rookmelder. De batterij is leeg. En dat wil dat apparaat elke 40 seconden laten weten met een schelle piep. Belachelijk. Met een hoop gewroet en gewrik kreeg ik de kap er echt niet af. Dus het was gedaan met de nachtrust. Wat had ik graag een hamer gepakt. Ook Thabang werd er wakker van en zo begonnen we extra vroeg aan deze vakantiedag.
  • Sam had van mijn moeder slijm gekregen. Ik was blij dat ze die niet aan Thabang had gegeven. Het was intelligent putty: je kan dat spul kneden, rekken, scheuren en stuiteren. En het smeert niet. Meestal. Sam had het even op zijn kussen gelegd en Niels ging daarop liggen. De kussensloop en het shirt van Niels zijn compleet besmeurd met dat vieze spul en je krijgt het er met geen mogelijkheid uit (ook niet als je 't in de diepvries legt). Leest Sam even later van het blikje op: niet op zachte ondergrond leggen. Grrr.
  • Thabang was bij de BSO. Konden Sam en ik mooi even lunchen bij een bakker in Hellendoorn, gezellig. 's Middags met mijn moeder gewandeld in het Wierdense veld. Helaas hadden we een bordje gemist en liepen we verkeerd.
  • Ik had mijn mooiste jurk aan en toen knoeide ik met lippenstift. Helaas een vlek die er echt niet meer uit wil. Dus ik pakte een andere jurk. Even later kreeg ik daar een hele golf modder overheen toen ik buiten wat aan het schoonmaken was in de tuin. Op naar jurk drie. 
  • Het was weer tijd om naar de Schotse Hooglanders te gaan. Dit keer mocht de buurjongen Jesse ook mee. Wat een prachtige beesten zijn het!
  • Het is tot nu toe niet helemaal mijn lievelingsvakantie (iets met een chagrijnig kind, het begint met een T en een puberende puber), maar af en toe zijn er wel mooie genietmomenten! 


1 opmerking:

  1. Oei zo jammer dat de zomer niet helemaal maar wens gaat. Volgens mij heb je ons overtroffen mbt het aantal bezoekjes aan specialisten, artsen, tandarts etc. Jemig. Heeeeel veel sterkte met de puber en de kleine af en toe flinke chagrijnig jongeman!

    BeantwoordenVerwijderen