Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 5 augustus 2015

Over een lelijke moeder, een reservepiemel en een huwelijksaanzoek

  • We zitten natuurlijk nog heerlijk te genieten van deze zomervakantie! 
  • We hadden wel een relatief rustig weekje (door omstandigheden)! 
  • Tsepo (vriendje van Thabang uit Lesotho) is langs geweest. Wat hebben ze lekker samengespeeld.
  • Ook allerlei nuttige klusjes gedaan. Naar de tandarts (alle drie geen gaatjes!), de kapper (Sam) en een nieuw paspoort (ik) aangevraagd. Geef ik de mevrouw aan de andere kant van de balie mijn nieuwe pasfoto, zegt Thabang erbij: "Wat is mijn moeder lelijk, hé?!" 
  • Ik weet wel hoe het komt: ik riep een dag eerder bij de pasfoto-maker: "ieks, wat sta ik er lelijk op, wat sta ik er lelijk op, ik mag niet eens lachen." Iets te vaak herhaald en Thabang kopieert mijn tekst natuurlijk (ik hoop dat dat het tenminste is)! 
  • Met hulp van mijn twee computerhulpdesken (Joost & Judith) is de computer van Sam bijna helemaal goed nu. Alleen nog een gaatje in het plafond boren en een nieuwe netwerkkabel, want het draadloos internet doet het niet zoals ik dat wil! En dan kan Sam eindelijk op de computer (wel onder mijn strenge toezicht natuurlijk). 
  • Ik had in onze tuin een hele mooie vogel gezien. Na wat speurwerk bleek het om een tropische vogel uit Afrika te gaan??? Of toch niet. Mijn zus zei dat het wel een groene specht kon zijn. En ja ..... dat lijkt me eerder kloppen!  
  • Ons zwembad heeft het dit jaar maar heel kort volgehouden in de tuin! Hij kan dat geplons van beide heren niet aan! En probeer maar eens het lek te vinden. Tot nu toe niet gelukt! 
  • Sam zou ruim drie dagen naar zijn vader. Werd ik opgebeld, hij was ziek. En werd teruggebracht, kon hij lekker hier in de bank liggen. Thabang wist niet hoe snel hij een lekker bedje mét knuffel voor Sam op de bank moest maken, lief! Sam had vooral een zeer hoofd, zere buik, geen eetlust, koorts, overdag slapen (dat heeft hij sinds zijn 3e nooit meer gedaan). Sam had al een beetje een ontstoken oog, maar toen hij eenmaal had overgegeven kwam er wel heel veel druk op zijn oog. Dat werd toch even een ritje naar de huisarts. Daar komen we gelukkig nooit. Sam wist niet eens dat dat onze eigen huisarts niet was (die is op vakantie). Vier keer per dag zalf IN zijn oog smeren moet helpen! En het gaat inderdaad al een stuk beter. Al ziet het er nog steeds uit alsof hij uit een horrorfilm is ontsnapt! 
  • Ik had een horrornacht van maandag op dinsdag. Eerst had Sam vreselijke nachtmerries tot 01.15 uur, daarna was er een mug, die ik uiteindelijk uren later op mijn eigen arm heb doodgeslagen en toen brak het onweer los. En ja, even later was de nacht voorbij, tijd om ongeslapen weer op te staan! 

  • Zondag zouden we eigenlijk met z'n twaalven (vrienden en kinderen) naar de Kettelerhof; een grote speeltuin in Duitsland gaan, maar omdat Sam ziek was hebben we gekozen voor Erve Brooks (avonturenpad en blote voetenpad) in Gelselaar. Sam mocht tijdelijk bij mijn ouders in de bank liggen en dan kon ik er toch nog even tussenuit met Thabang. 







Brrrrrr!!!
  • Thabang haalde weer de nodige streken uit! Hij goot met een gieter water over de kippen bij mijn ouders! Ik dacht dat mijn spiksplinternieuwe Senseo apparaat ook lekte! Maar Thabang had bij de kraan gezeten en het hele aanrecht laten overstromen! Tijdens het nemen van een douche zegt Thabang ineens: "Mam, vind jij het hier naar plas ruiken?" Tsja, dan weet ik wel genoeg, hi, hi. En we waren de tandpasta die keurig OP zijn tandenborstel zat kwijt. Die zat dus hoog tegen de badkamermuur. Hoe krijg je 't voor elkaar!
  • En hij vertelt aan iedereen (óók de kassajuffrouw bij Albert Heijn) het verhaal van Freek Vonk en de spugende cobra. Die cobra heeft twee piemels omdat het vrouwtje soms het mannetje meesleurt en dan kan er nog weleens een piemel afbreken. Daarom heeft 'ie een reservepiemel, hoe handig! 
  • Sam had aan de voorkant van zijn boxershort een gat. Dus ik zei dat ik die wel even kon maken. Ik zag Sam verschrikt kijken ..... die dacht dat ik zo (terwijl hij de boxershort aanheeft) met naald en draad aan de slag zou gaan! 
  • Ik was drie dagen proeflid bij Lexa, een datingsite. Veel reacties, iemand noemde me principessa (prinses, zou 't dan toch?) en ik kreeg gewoon een huwelijksaanzoek!! Van 'krullenbol' uit Amsterdam. Bizar! Er is nog geen serieuze date op komst! 
  • Wat nou relaxte vakantie?! Hartstikke hard aan 't werk! Ik heb een paar nieuwe schilderijen klaar. Waaronder een nieuwe van de boys! (nu snel het huishouden doen, er liep net al een spin over mijn nieuwe schilderij)

1 opmerking:

  1. Wat een prachtig schilderij!
    Oei oppassen dus met wat we zeggen.... Is ook een goede les voor mij!
    Sam heel veel beterschap. En jullie sterkte met de zieke!
    Groetjes van ons!

    BeantwoordenVerwijderen