Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 21 januari 2015

Over 3x ziekenhuis, een achtervolging en gelanceerde handboeien

  • Prima week gehad hier! 
  • Sam kwam thuis met een pluswerkboek van rekenen (voor de extra uitdaging). Of ik even wilde helpen. Natuurlijk. Oeps, ik kwam er niet uit, vet moeilijke opgaven en raadsels! 
  • Thabang slingerde aan z'n vinger politie handboeien in het rond. Per ongeluk werden ze gelanceerd en belandden helaas tegen het hoofd van Sam, autsj! 
  • We hadden maandagochtend een paar uurtjes een beetje sneeuw, dus sneeuwpret! En 1x schone droge kleren voor Thabang (alles was compleet doorweekt, zelfs z'n onderbroek!).
  • Thabang zeurde de hele week al of hij zijn nieuwe broek (de zoveelste) mét bretels aan mocht. Toen het eindelijk mocht, waren de bretels binnen drie minuten kapot. Best knap!
  • We hebben samen een film gekeken: de Reuzenperzik (Thabang noemde het de grote meloen). Sam & Thabang vonden het prachtig, ik vond het de lelijkste film die ik ooit heb gezien!
  • Ik had op school een kappershoek gemaakt, konden de kleuters mooi kappertje spelen. Nu alle spullen weer in huis ...... een walhalla voor Thabang! Uren heeft 'íe zitten kammen, borstelen, knipjes/strikjes indoen en nepknippen!  
  • Bah, bah, bah. Ik zag Thabang een paar haren opeten van die kapperspop. Nou heb ik laatst het woord pica horen vallen: de medische term pica staat voor de zucht naar het consumeren van niet-eetbare dingen zoals aarde, haar, steentjes, munten, etc. Ik neig naar het etiketje "pica" op Thabang plakken! 
  • We waren trouwens in het AMC voor een medische controle. Behalve de bovenstaande vreemde eetneigingen is Thabang kerngezond. Thabang wordt ook op allerlei andere zaken gemonitord zoals communicatie, zelfstandigheid, huidproblemen, eetlust, uithoudingsvermogen en slaapproblemen. Ik kreeg grafieken van 16 onderdelen mee. Alleen het sociaal functioneren zit nog iets onder het streefniveau! De rest (15!) was prima in orde.
  • Maandagmiddag mocht ik met Sam en een klasgenoot onder schooltijd naar de kunstuitleen! Zij moesten met z'n tweeën een nieuw schilderij uitzoeken. Missie geslaagd (ik vond het wel foeilelijk, maar dat geeft niet). Op school moeten ze tijdens het theater gaan verantwoorden waarom ze deze hebben gekozen. Leuk dat ik mee mocht! 
  • Bij de buren lag een schutting om. Wij dachten dat 't door de wind kwam. Bleek er een inbreker achterna gezeten te worden door de politie. Hij is waarschijnlijk achter onze trampoline langsgegaan, over een klein hekje en vervolgens tegen de schutting van de buren aan. Een naar idee, zo dichtbij een achtervolging! 
  • Thabang kreeg zaterdag les van een andere gymjuf en gymmeneer. Hoor ik de één tegen de ander zeggen: "Zo, die jongen (Thabang) is écht goed". Zegt de ander: "ja, hij is ook al gescout door Marcel".
  • Het zwemmen ging de afgelopen 2 weken wat minder in het laatste blokje voor het afzwemmen. Zonder kurken zakt Thabang met z'n koppie onder water. De grote haak moest er een aantal keren aan te pas komen! En strenge juf Nanja was 'not amused.' En toen de volgende les zich aandiende wilde Thabang echt niet meer! Hij moest natuurlijk wel! Of ik niet even met de juf wilde overleggen of hij niet alleen makkelijke en leuke dingen hoefde te doen! Ha, ha, de slimmerd!
  • Thabang heeft al weken een wiebeltand en we vermoeden dat daar het woord "irritand" vandaan komt. Man, hij wilde er niet uit: duwen, sjorren, trekken, draaien, rukken en wentelen, het hielp allemaal niks.  

En voilà, toen kwam de voortand er ineens toch uit! 
Geen voortanden meer voor Thabang! 
  • Vorige week ben ik op bezoek geweest bij mijn vriendin en haar zieke zoon in het ziekenhuis in Almelo. Pffff, dan besef je weer hoe belangrijk het is om gezond te zijn en dat dat helemaal niet vanzelfsprekend is. Maar wat doen ze 't goed samen! Dat mannetje slaat zich er wel doorheen!
  • Deze week weer naar datzelfde ziekenhuis voor een bezoekje met Sam aan een arts voor een klein onderzoek (Sam blij, want onder schooltijd). We moeten over vijf maand terug komen voor controle. 
  • Omdat we er toch waren gelijk maar even een rondleiding gevraagd bij mijn grote zus (zij werkt ook daar, zij is arts op de eerste hulp). 
  • Ik kreeg laatst de onderstaande foto gemaild. Of me dat niet ergens aan deed denken? Nouja, zeker weten wel! Ik had het ver weg gestopt, maar nu weer helemaal terug in mijn geheugen.
  • Toen moesten we in Lesotho namelijk in een propvol busje een heel eind rijden. Mét schaap. Dit schreef ik er 3 jaar geleden over: Plotseling zie ik naast het busje een paar schapenpoten de lucht insteken? Er wordt een schaap met zijn poten en kop heel strak met een touw aan elkaar vastgebonden, we hebben er een passagier bij! Tuurlijk weet je dat dit soort dingen gebeuren (is ook een deel van Afrika), maar ik wil dit nu niet zien. Helaas is er geen ontkomen aan en gaat het schaap ook mee naar Maseru (om daar traditioneel geslacht te worden). Ik moest wel lachen toen ik na het schaapverhaal 's nachts bij Sam op de kamer kwam, Sam zei in zijn slaap: Waar is het schaap? Waar is het schaap? Het heeft op hem ook indruk gemaakt!
Toegestuurde foto

Helaas eigen fotomateriaal, arm schaap!
  • Thabang kan bellen! Ik zeg het nummer, hij toetst het in en kletst je vervolgens de oren van het hoofd: eerst tante Stephanie gebeld, toen opa en oma en daarna tante Judith! Ondertussen laat 'ie ook nog een paar scheten tijdens het telefoneren en ligt vervolgens helemaal in een deuk. 
  • Thabang: kun je bij de kauwgomballenmachinewinkel een kauwgomballenmachine kopen?
  • Sam heeft sinds dinsdag ehbo-les op school. En ik was "vrijwilliger". Ik kom 4 ochtenden (1x per maand) helpen. Dit keer de beginselen van het hulp verlenen. Niks mis mee om mijn kennis weer een beetje op te frissen (ooit was ik BHV-er). Dit keer moesten alle kinderen een mitella bij elkaar leren aanleggen, pittig karwei met 28 kinderen! 
  • En thuis gelijk de ehbo doos ook maar eens doorgelopen: sommige dingen waren meer dan 15 jaar over datum.  
  • Dit weekend te lekker gegeten: chocola, hapjes, chips, wentelteefjes, zelfgemaakte rijkelijk belegde hamburgers en twee keer taart.
  • We hadden het over dinosaurussen. Ik vertelde dat ze al lang zijn uitgestorven. Thabang: "Ja, toen woonde ik nog in Lesotho!"
  • Zondag nog even gewandeld in de buurt van Ommen,  prachtig!  


1 opmerking:

  1. Tja, die tanden. Tip: bij ons 'joekelen' ze. Hihi, een combi van alles wat je hierboven al hebt genoemd. Maar volgens ons trio werkt dat echt het beste. Groetjes, Natasja (Ntsane, Jua, Tiba)

    BeantwoordenVerwijderen