Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 9 juli 2014

Over schrikdraad, een schapensnor en een gespikkelde oma

 
 
 
 
  • Jippie, het is vakantie, precies op tijd!!
  • Sam had een moeilijke puzzel, waarbij je twee stukken ijzer op één of andere manier moet zien los te krijgen. Sam en ik kregen het echt niet voor elkaar. Zien we even later de stukken ijzer uit elkaar op de grond liggen: Thabang had de puzzel wel even opgelost, ha, ha!
  • Thabang had drie hamsters gekregen bij de AH en hangt ze om zijn crossfiets. Komt er net een klein jongetje om de hoek en dat jongetje zegt: oh, oh, die jongen heeft een mooie fiets! Een lelijk, oud ding, maar wat was Thabang trots! Nu dus onafscheidelijk met de hamster-versiering! Hoe blij kan je zijn!
  • Sam heeft in het weiland achter ons huis, schapenwol verzameld, daar kan je leuke snorren en baarden mee maken!
  • Oma was zondag wel een beetje de klos ..... eerst had Sam per ongeluk oma met water nat gemaakt en daarna had Thabang met modder in het rond gespetterd op de mooie kleren van oma!
  • Afgelopen woensdag was het kinderfeestje van Sam en drie andere jongens. Er waren 13 jongens uitgenodigd en we gingen op expeditie Robinson bij Deventer in de buurt. Wij hadden bedacht dat de jongens dan vooral activiteiten zouden doen en wij met een bak koffie zouden toekijken, een makkelijk feestje was de bedoeling! Dat verliep heel wat anders. Er was een gigantische omleiding en we konden er niet linksom en niet rechtsom komen. Door dat geslinger en langdradige gezoek werden een aantal kinderen wagenziek en moesten we een aantal keer stoppen. En toen ik in mijn achterruitkijkspiegel keek was ik de auto achter mij kwijt ...... bleek later autopech te zijn. De auto is zelfs door de ANWB weggesleept naar Nijverdal. Tegenvaller. Maar de kinderen hebben gelukkig heus wel een prachtig feestje gehad!



 
  • Thabang zegt steeds: 'begeurt' in plaats van gebeurt. En Sam dacht dat ik aan het sloffen was in plaats van flossen (moet van de mondhygiëniste en daar luister ik natuurlijk naar).
  • Zaterdag tompoezen, chips en popcorn ingeslagen ..... om 22 uur zaten Sam en ik er helemaal klaar voor: de wedstrijd Nederland-Costa Rica. Spannend weer, hoor! Sam kon niet langer wakker blijven en ging om 00.00 uur naar bed en lag binnen een paar minuten heerlijk te slapen. Daar zat ik in mijn uppie midden in de nacht naar penalty's te kijken, zenuwslopend!
  • En ik sta nu (tijdelijk, vrees ik) 1e in de WK poule (=189,20 euro)! Jeeeeej! Hoe cool is dat! Zie bewijs: 
  • Na het bouwen van een hut op zijn kamer, een puzzel van 500 stukjes verveelde Sam zich afgelopen maandag al (en dat was nog maar vakantiedag nummer 1), dinsdag kwam er een vriendje logeren, dan is er van vervelen geen sprake meer!
  • Sam was vorige week met zijn klas langs de Regge om afval te verzamelen. Een vriendje van hem pakte schrikdraad vast en kreeg een schok. Sam geloofde hem niet en pakte zelf ook het draad vast. AU! Dat er stroom op stond klopte dus wel. En toen we zondag lekker aan het fietsen waren stopten we ergens en hadden we onze fietsen per ongeluk tegen het schrikdraad aan geparkeerd. Na drie keer een schok durfde ik mijn fiets niet meer te pakken. Sam ook niet. Gelukkig is daar Thabang. Hij vindt schrikdraad prachtig ..... hij heeft al meer dan 10 keer stroom gehad en maar lachen! Wat een portret is het ook! 
  • Zaterdag was Sam bij zijn vader en zijn wij met z'n tweetjes naar het Afrikafestival in Hertme geweest. Gelukkig waren Lerato en Tsepo er ook! Wij waren er vroeg en hielden vast een aantal overdekte plekken bezet. Dat werd echter steeds lastiger omdat het begon te regenen en iedereen op onze plekken wilde zitten. Dus ik steeds: "er komen zo nog drie mensen bij, ze komen er zo aan". Toen het eerste optreden zou gaan beginnen moest Thabang ineens heeeeeel nodig naar de wc. WEG mooie plekken. Onderweg naar de wc kwamen we degenen tegen waarvoor we de plekken bezet hielden, net te laat, lekkere timing weer. 
  • Verder heerlijk genoten van de mensen, kraampjes, de sfeer en de muziek. Volgend jaar weer!
  • Thabang's vriendinnetje had een henna tattoo laten zetten. Thabang vond het prachtig en dat leek hem ook wel wat (er zat ook glitter bij). Dus wij in de rij en uiteindelijk had Thabang vol trots precies dezelfde versiering op zijn hand staan. Daarna moet het een half uurtje drogen. Oja. Dat bleek al snel een probleem. Binnen de kortste keren zat het henna overal: aan mensen, aan zijn wenkbrauw, in de kleren, aan mij, overal henna, behalve op de hand van Thabang. Wat had ik dan gedacht? Dat hij wel braaf een half uurtje zou gaan stilzitten?  
 


 

  • Thabang had nog een lief briefje voor Lerato (hij zegt, ik schrijf): "Lieve lieve lieve Larato. Zullen we gaan trouwen? Ik weet nog niet wanneer. Dan moet jij een prinsessenjurk aan. En ik zie er ook heel cool uit. En dan dansen we op Gangnam style. Ik vind je echt lief! Kusjes van Thabang". En dan als cadeau een zak met Bifi worstjes (daar is Lerato dol op).
  • Een paar dagen later was ik even een paar minuten boven en toen kwam ik beneden, had Thabang zijn hele arm beklad met een pen, grrrrr. Hij had vast inspiratie opgedaan tijdens het Afrikafestival.
  • Sam liep door het gras achter het huis. Helaas trapte hij in een bij en werd tussen zijn tenen gestoken. Dat deed vreselijk zeer en dat heeft heel Hellendoorn wel gehoord, schat ik zo in. Gelukkig kon ik zo de angel eruit trekken en hoefde ik Sam z'n zweettenen niet uit te zuigen!
  • Afgelopen week moest Thabang een soort van vriendenboekje-bladzijde maken voor de juf. Hier de antwoorden van Thabang. Wat is het leukste moment met de juf: aan de juf hangen. Waar woont juf: heel ver. Hoe oud is de juf: heel oud! Wat is het lievelingsvak van de juf: ijs eten. Dit wil de juf later worden: brandweer. Haar hobby's zijn: spullen uit de schuur halen. 
 
 

2 opmerkingen:

  1. Heel veel plezier in jullie vakantie maar dat zal vast wel goedkomen, ik ben benieuwd wat jullie allemaal gaan doen en beleven.
    Liefs Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihihi,,..... die antwoorden voor het vriendenboekje van de juf :-P geweldig!
    Lerato heeft dr brief al aan iedereen laten zien, hihi! wat een geweldig origineel cadeautje ook ;-)
    Geniet van jullie vakantie! Hier nog 2 dagen school en dan kunnen ook wij genieten :-)
    Doeg!
    x

    BeantwoordenVerwijderen