Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 14 augustus 2013

Vakantie, vakantie en nog eens vakantie!


 
 
  • We zijn de vakantie begonnen met een dagje Speelland in Beekse bergen (mede mogelijk gemaakt door mijn zusje met vrijkaartjes). Waterfietsen, springen, in een treintje, klimmen, klauteren, zwemmen, etc, etc.
  • Daarna op naar ons huis voor de komende week! Een mooi huisje op een klein vakantiepark, precies iets voor ons!
 
 

  • Het was eigenlijk alleen de eerste dag stralend mooi en warm weer! Ik had beter 7 lange broeken voor de jongens mee kunnen nemen. En ik had ook al geen handdoeken mee en afdrogen met die vieze strand(zand)lakens was geen optie.
  • Het was wel lekker weer voor actie! Zo hebben we een dagje fietsen gehuurd. Op een gegeven moment gingen we vrij hard, we zagen een vrouw voor ons lopen met een hondje. Ik dacht dat Thabang die mevrouw wel zag, niet dus. Ik schreeuwde nog: "kijk uit" ..... maar Thabang rijdt dus met volle vaart zo tegen de achterkant van de benen van die mevrouw. Thabang moest vreselijk huilen van de schrik, hij had het echt niet gezien. En wat moet die mevrouw geschrokken zijn, ze zei dat het niet zeer deed, maar dat kan ik haast niet geloven, het ging zo hard.

Veel perenbomen in de omgeving
  • We zijn op zeehondensafari geweest. We gingen met een boot vanuit Zierikzee op weg naar een zandplaat midden in de Oosterschelde. Verrekijkers in de aanslag! En gelukkig, na een uur varen ...... een record aantal zeehonden te zien, wel 55!

  • Natuurlijk zijn we wel veel naar het strand/op de dijk geweest. Het was wel erg koud om te zwemmen. Vaak waren Thabang en Sam de enigen, de bikkels!


  • De laatste dag zijn we naar een subtropisch zwemparadijs geweest in Goes, erg leuk! Na 2 minuten kwam de badjuf om te vertellen dat Thabang niet meer verder mocht zwemmen, want één van zijn bandjes was lek. Dus nieuwe gekocht en zo kon Thabang toch weer verder zwemmen. En hoe .... hij drijft helemaal alleen in het diepe, doet koprollen vanaf de kant in het water en blijft zeker 10 tellen onder!  
  • Gisteren vroeg Thabang wanneer we weer naar dat ene mooie zwembad gaan .... uh, in Goes? Voorlopig niet!
  • We waren een ijsje aan het eten op een soort van boerderij met wel hele bijzondere dieren. Wolvarkens, harige geiten en kamelen!
 
  • Sam had het er al maanden over ..... wanneer eten we een keer mosselen? Nu we in Zeeland waren moest het er van komen: Zeeuwse mosselen! En wat hebben we gesmuld, mmmmm!
 
  • We kregen een logee ..... mijn nicht Ilja kwam bij ons, gezellig! Vooral verstoppertje in het huis was een groot succes. Ook zijn we naar een soort buiten- en binnenspeeltuin geweest gericht op de natuur, konden Thabang en Sam zich even fijn uitleven!
  • Op donderdag zijn we naar Neeltje Jans (Thabang noemt het Jantje Neels). Helaas had Thabang een verschrikkelijk humeur, maar daar hebben Sam en ik ons niks van aangetrokken! We hebben haaien gespot, we zijn bij de orkaanmachine geweest, we hebben de Deltawerken van héél dichtbij gezien, een speciale expositie over mosselen meegemaakt en rondgelopen in een soort walvisexpo, een roofvogel-, zeehonden- en een zeeleeuwenshow bijgewoond en nog veel meer! Geweldige dag! En indrukwekkend!




De orkaanmachine met een windsnelheid tot 133 kilometer,
ik moest Thabang goed vasthouden! 
  • We hebben veel vissers en duikers gezien. Interessant. Sam en Thabang zijn heel open en vrij en maken met iedereen wel even een praatje, ze mochten ook even ademen met lucht uit de zuurstoffles. En Sam mocht wel blijven van een visser, want hij kon goed zien waar veel vis zat!
 
 
 
Stenen gooien in het water
  • We hadden alle drie onze eigen kamer (luxe!). Maar Thabang was 's nachts bang voor de wind die om het huis raasde, dus Thabang koos voor een bedje naast die van mama. Sam sliep in het stapelbed, altijd leuk! Maar ook om samen in te spelen en hutten te bouwen en liedjes te zingen:  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten