- En hier verschijnt alweer een recept dat me goed bevalt!
- En die lukt, ook belangrijk.
- Het gaat om cheesecake in een glas met laagjes van koekkruimels, roomkaas met yoghurt en frisse framboos.
- Ik maak gebruik van glaasjes van de Hema (ik dacht 0,60 cent per stuk).
- De ingrediënten die je nodig hebt zijn (best veel eigenlijk, maar goed vindbaar in de winkel!) voor ongeveer 6 of 7 kleine glaasjes: 8 mariakoekjes/theebiscuits, 30 gram boter (gesmolten), 300 gram roomkaas (Monchou), 1 eetlepel citroensap, 100 gram Griekse yoghurt, 1 zakje vanillesuiker en 50 gram suiker
- En dan voor de topping: 125 gram frambozen (of aardbeien, bramen, bessen), een eetlepel suiker en 2 blaadjes gelatine.
- Hoe? Verkruimel de koekjes fijn en meng met de gesmolten boter. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de glaasjes en druk zachtjes aan met een kleine lepel.
- Mix de roomkaas, 1 zakje vanillesuiker, de yoghurt, het citroensap en de suiker door elkaar. Schep het romige mengsel in de glaasjes. Het valt niet mee om dit netjes te doen (je kan ook een spuitzak gebruiken of de rand netjes schoonvegen als het er eenmaal in zit).
- Bewaar een beetje fruit voor de decoratie en verwarm de rest in een pannetje met de suiker en een eetlepel water. Week de blaadjes gelatine in een kommetje met koud water.
- Als het fruit uit elkaar is gevallen en er een prutje is ontstaan voeg je de uitgeknepen gelatine toe. Roer dit goed door en schep of giet het fruitmengsel in de glaasjes als laatste laagje. Laat minimaal twee uur opstijven in de koelkast en verdeel het overgebleven fruit over de glazen.
En dan smullen!
Hmmmmmm
BeantwoordenVerwijderen