Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 12 oktober 2016

Over een gelukte cake, vieze handen en hartjes in Sam's schrift!!


Voordoen met de judo-juf! 
  • Thabang mag vijf lessen judo volgen voor vijf euro (kennismaken met sport). Heel spannend om daar voor het eerst naartoe te gaan! Belde mijn vader ook nog onderweg of ik zijn veters kon strikken; hij is geopereerd en dat strikken gaat natuurlijk niet met één hand, ik moest er eigenlijk wel om lachen, maar ik kon echt geen tien minuutjes weg volgens Thabang. Uiteindelijk heeft hij de overburen weten te strikken! 
  • De judo was geweldig! En er zaten een paar grote jongens bij dus Thabang moest echt moeite doen.
  • Tussendoor even eten en dan door naar het turnen! Thabang kan het sporten niet vaak en lang genoeg. Heel charmant die turn-outfit, Thabang!!! 
  • Ik klapperde wel met mijn oren toen ik hoorde dat ze Thabang eventueel naar de landelijke wedstrijden willen sturen. Ik had het idee dat het niet zo goed ging eigenlijk, dat hij niet genoeg vooruit gaat. Vandaar dat hij eens een andere sport mocht proberen. Hij heeft nog nooit een turnwedstrijd gedaan. Benieuwd hoe dit verder gaat.
  • Ik heb het eerste 10 minutengesprek gehad met de mentor van Sam. Alleen had ik een mail niet gekregen, dus de papieren niet ingevuld en ik was nog iets vergeten: Sam! Een gemiste kans. Maar hij doet het goed: het is een rustige jongen, volgens de juf.
  • Ze zijn hier in Hellendoorn bezig met het aanleggen van een rondweg. Hebben ze bij de graafwerkzaamheden een kabel geraakt. De tv kabel. Dus we hadden een hele dag geen tv. Ik kwam daar natuurlijk pas achter toen ik me met een drankje voor een aflevering van Collegetour had geïnstalleerd ;-(
  • Thabang krijgt van taal soms ook huiswerk mee. Deze week moest hij rijmen. Toen ik aan het koken was ging Sam 'm helpen. Lees ik later 'hond' rijmt op 'bil' (kont had Sam gezegd, maar dat was Thabang al weer vergeten). 
  • Sam heeft zes weken hard gebikkeld op zijn nieuwe school; niks niet rustig aan beginnen, maar gelijk diep met de neus de boeken in! Dinsdag was het tijd voor een mooie spontane actie! Sam (studiedag) en ik (net alsof ik niks anders te doen had, ahum) zijn naar Hilversum vertrokken voor een bezoek aan het museum Beeld en Geluid. O.a. voor de speciale tentoonstelling over You Tube (daar wilde Sam graag naartoe). En dan precies op tijd weer terug zijn om Thabang van school te halen! Een gave en onverwacht mooie dag!
  • Je kon opnames maken, een virtual reality bril opzetten en dan lijkt het bijvoorbeeld net of je in een achtbaan zit, je kon met een bn-er op de foto (ik sta er met Reinout Oerlemans op), je kon een achtervolgingsscène spelen, de dj-studio induiken (daar was Sam zo enthouiast over), de showopkomst maken, animal crackers inspreken, een YouTube filmpje maken en dat gelijk terugzien op YouTube zuilen, het nieuws lezen (dat vond ik het leukst), in de medialounge filmpjes kijken, etc, etc. Je krijgt na afloop een link doorgestuurd waar alle foto's en video's op staan.  





Afsluiten met wat lekkers. 
  • Thabang moest zijn kamer opruimen. De Donald Duckjes liet hij gewoon rondslingeren, dat hoorde zo, dat doet Sam ook! 
  • Laatst ben ik bij de werkgroep van het Jan Mulder Memorial Fund gegaan. Elk jaar gaan we met een mooi project voor de Filippijnen aan de slag. Dit keer het realiseren van een school voor 70 kinderen in het kleine en afgelegen bergdorp Paglitow, nu krijgen ze les in een bouwval (zie foto). We hebben 2000 euro nodig voor het bouwen van de klas en het aan te schaffen onderwijsmateriaal. En het geld gaat er rechtstreeks naartoe! Meer informatie over het project via de link: https://youtu.be/wYo_hMy1i8o En geld overmaken mag natuurlijk ook: zie www.janmuldermf.nl Ik denk dat het gaat lukken, fingers crossed!


Dit is toch veel te gevaarlijk.
  • We hebben alledrie geld gedoneerd, Sam ook vijf euro, mooi! 
  • We hadden een stuk van de kerk ingericht met schoolmeubilair en schoolspullen. Tijdens de kerkdienst zaten er een paar kinderen in de schoolbanken. Helaas zaten zij tijdens de dienst anderhalf uur lang te tekenen (hartjes), te schrijven en te stempelen (beren) in Sam's schriften die ik had mee gegrist van huis. Sam was not amused!
  • Na de kerkdienst heerlijk Filipijns gegeten, behalve dat mierzoete toetje dan (ik griezelde er zelfs van). Thabang en ik hadden een appelkaneelcake gemaakt (en die was gelukt, uniek dus)! 
  • Thabang: "Als ik net zo oud als jou ben poets je mijn tanden nog steeds na?"   
  • Ik moest een les 'verf mengen' geven bij mij in groep 1. Dit verliep helemaal niet goed. Ik had glazen meegenomen van huis, daar sneuvelde er 's morgens voor acht uur al één van. Toen had iemand de dop niet goed op de ecolinefles gedaan ..... ik had een enorm vies donkerrood spoor achtergelaten, zelf zat ik ook helemaal onder (het leek wel bloed). Dat krijg je dus niet schoon!! Tijdens de les ging het mengen niet goed, ik had teveel blauw toegevoegd aan het geel dus dat werd helemaal geen groen, maar bleef gewoon blauw. Zucht. 
  • Deze week ook al vier keer de fietsketting van Thabang er weer op gelegd (ik moet eigenlijk naar de fietsenmaker, ik weet 't), dus vieze handen worden hier steeds meer standaard. 'Gelukkig' geen dates in het vooruitzicht!
  • Zaterdag brak daar het herfstzonnetje door .... lekker kunnen wandelen en fietsen bij de diepe zandkuil.




3 opmerkingen:

  1. Hihi!! Die foto van Sam achter het stuur met jou achterin! haha!Leuk stukje weer!
    We hebben zin om jullie te zien!, tot gauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hihi!! Die foto van Sam achter het stuur met jou achterin! haha!Leuk stukje weer!
    We hebben zin om jullie te zien!, tot gauw!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik vind die foto van Sam achter het stuur ook geweldig! En wat een lekker weer hebben we nog zo laat in de herfst!!

    BeantwoordenVerwijderen