Welkom op mijn weblog!


Yes, I'm happy
No, my life isn't perfect

woensdag 28 mei 2014

Over een vieze plas-krokodil, een bijna-deuk en mijn laatste (hilarische) date-poging!


  • Wat gaan de weken weer snel voorbij!
  • Een hele tijd geleden had ik 1200 foto's besteld (van de afgelopen 3 jaar) en nooit wat ontvangen. Zijn ze failliet!! Tsssst, balen zeg!
  • Donderdagnacht om 03.00 uur werd ik geroepen, dat betekent vaak niet veel goeds! Thabang had in bed geplast! Dus hup, snel alles verschoond (het was door 3 lagen heengegaan en ja, de krokodil die hij altijd tussen zijn benen heeft als 'ie slaapt, kon ook zo de wasmachine in!) en dan nog een poging doen weer verder te slapen (niet gelukt). Ik was blij dat ik er om tien voor zes uit kon!  
  • Had hij op school ook nog in zijn broek geplast (ja, want hij zat vast in de zandbak?). Dus hij kwam thuis met een reservebroek van school ...... een ietsje pietsje heel erg veel te klein, zeker 4 maten, dus het zag eruit als een korte broek, geen gezicht!
  • Sam zit op vis-les (via kennismaken met sport), omdat ik 'm dat soort dingen nooit zal bijbrengen, ha, ha (beetje compenseergedrag van mijn kant). Dit bestaat uit twee theorielessen en een praktijkochtend (op 21 juni). Sam vindt het helemaal geweldig en verteld me alles tot in details: over loodjes bevestigen, allerlei vissoorten en over levende maden ("mam, die moet je koud bewaren anders komen er vliegen uit", ik hoop niet dat ze ooit bij mij in de koelkast belanden).
  • Er was een geit ontsnapt, dus ik ben erachter aan gerend en heb 'm opgetild en weer terug gezet (echt normaal gesproken niks voor mij, 't was een beetje een impulsieve actie). Ook zat er in het weiland grenzend aan onze tuin een lammetje vast in het hek. Die kon ik gelukkig bevrijden, maar ik was wel even bang toen het moederschaap op me af kwam rennen! 
  • Sam vindt het gaaf om naar zaterdagavond programma's te kijken (lang opblijven is altijd leuk). Dit keer mocht hij een half uurtje de jongens tegen de meisjes kijken. Er was een vraag: wat hebben mannen liever? Een paaldanseres of een vrouw met kind? De uitkomst was een paaldanseres ..... had je Sam moeten zien kijken, hi, hi.
  • Ik heb nog een goede daad gedaan .... ik heb me opgegeven als bloeddonor.
  • Toen we naar Nikki, Stef en Stephanie gingen, maar ze helaas niet thuis waren ..... stopte er een trekker. Of Thabang even meewilde! TUURLIJK!! Hij mocht zelfs sturen. Hoe gaaf is dat! En Thabang was zo trots!
  • Ik was de ramen aan het wassen (2 keer per jaar moet dat echt!). Thabang rijdt mee in Brum (van de buurjongen) naar de ramen voor het huis. Ik lekker aan het soppen. Parkeert hij Brum op het pad. En hij stapt uit. Het pad loopt een beetje af. Dus Brum begint achteruit te rijden. Thabang begint te lachen. Ik kijk om ...... zie ik 'm recht op mijn nieuwe nu-nog-mooi-in-de-lak-zittende auto rijden. Maakt dat gekke ding ineens een bocht en komt gelukkig naast mijn mooie auto op straat terecht. O, wat was ik blij (zo'n eerste deuk leek me zo zuur, maar is dus nog even uitgesteld). En oeh wat was ik boos op Thabang (die stond er bij te lachen). Mijn hart ging zeker 1000 keer per minuut. 
  • Zaterdag was het de dag van de bouw en tsja, als je jongens hebt .... moet er natuurlijk een kijkje genomen worden! We mochten zelfs door de tunnel in Nijverdal lopen (waar ons vorige huis voor moest wijken), dat kan nog net voordat hij open gaat voor het verkeer. 
 
  • Daar kreeg Sam voor het eerst (ooit) van mij een suikerspin (brrrr, dat vind ik zelfs een te hoog suikergehalte!). Thabang kreeg er ook één, hij was verbaasd en vroeg of dat eetbaar was!? 
  • Toen ik mijn schoenen aan deed voelde ik iets geks in mijn schoen ..... lag er een gebakken aardappel in! Er was een paar dagen ervoor een aardappel uit de pan gevlogen toen ik ze omschudde, ik kon hem al niet weer vinden, daar dus!
  • Mijn moeder was zondag jarig! Ik kon geen cadeautje vinden, dus zijn we zondagochtend vroeg met een ontbijtje op pad gegaan om mijn moeder te verrassen!  
  • Een interessant en o zo herkenbaar artikel!! Over wat je moet accepteren als je een jongensmoeder bent! Zoals 'leer poepgrapjes en scheten waarderen.' Zie: http://www.famme.nl/de-10-dingen-die-een-jongensmoeder-moet-accepteren/  
  • Ik schaam me dood, de Geas zou komen voor een onderhoudsbeurt aan de verwarmingsketel. Nou heb ik de afgelopen jaren de zolder helemaal volgestouwd met spullen, spullen en nog meer spullen (daardoor is de rest van mijn huis gelukkig wel netjes). Ik moest eerst een paadje maken naar de ketel, anders kon die kerel er helemaal niet eens bijkomen!
  • Nog zoiets! Ben nog steeds heel blij met mijn lenzen. Alleen doe ik iets niet helemaal goed. Ik doe het steeds verkeerd om: ik doe eerst make-up op en dan pas de lenzen in. Dan zit ik zo te trekken aan mijn ogen, dat ik daarna weer overnieuw moet beginnen!
  • Thabang is nog tot het eind van het jaar alle middagen vrij! Dus daar gaan we het nu nog even lekker van nemen, veel buiten spelen, fietsen en picknicken. 
  • Ik heb me weer eens aangemeld bij een datingsite. Al staat mijn laatste date-poging nog fris in mijn geheugen. Hier komt 'ie! Visualiseer! Stel, je hebt een leuke vent ontmoet (eindelijk) en je spreekt voor een tweede keer af. Je gaat uit eten bij een leuke hippe tent en daarna naar een spetterende voorstelling in het theater! Tenminste dat is de bedoeling. Hij heeft je verzekerd dat 'ie op tijd komt! Maar er moet eerst hard gewerkt worden als juf. Ben je net klaar met werken gaat rond 17 uur de telefoon. Het kan ietsje later worden. Hij belt wel als hij onderweg is. Oké, dacht ik nog, geeft niet, kunnen we wat minder lang aan tafel, maar wat geeft dat? Dus dit zag ik als startschot om me eens even mooi aan te kleden. Tijd om een leuk jurkje aan te trekken (in de auto nog wel, met panty's enzo, wat een gedoe) en mijn gezicht onder handen te nemen (na een dagje hard werken voor de klas ziet het er niet uit)! Hup, een beetje mascara, oogschaduw, lippenstift en zelfs nog even een soort van tandenpoetsen. Ben ik helemaal klaar en heb ik zeker meer dan 10 keer de autospiegel gecheckt of mijn haar wel goed zit ...... gaat de telefoon! Oe, dat is hem! Hij is vast onderweg. Niet dus. Hij komt niet. Helemaal niet. Whahahaha! Zit je daar in de auto!!! En even later in je uppie een frietje met frikandel te eten. Als ik dit typ moet ik nog lachen. Hilarisch. Gelukkig had ik bij het eerste telefoontje al een goede stand-in gevonden en heb ik een prachtige avond gehad!!
 

woensdag 21 mei 2014

Over misschien heeft de vis wel jeuk, aansnellende buurmannen en een ontsnappingsroute




Mmmm, spaghetti! 
  • Zondag hadden we een 1e communieviering van Suze (mijn petekind, dochter van mijn vriendin). Dus om 10 over half 10 waren we op de plaats van bestemming: de kerk. De dienst begint om 10 uur. Thabang naar de crèche (die durf ik écht de kerk niet mee in te nemen, de laatste keer dat we daar een half uurtje waren moest en zou iedereen zijn nieuwe horloge zien en bij me zitten 'ho maar'). Maar er kwam niemand bij de crèche. Ondertussen zat ik op zes kleine kinderen te passen. Om 10 uur heb ik zo een mevrouw uit de kerk geplukt die maar wat moest gaan regelen, want ik wilde met Sam de kerk in, we waren een paar minuten te laat.  
  • Dinsdagavond was het tijd voor de schoonmaakavond in mijn klas. Poetsen is zó niet mijn hobby! Maar na een avondje flink schrobben is het ook wel weer fijn om de klas lekker fris en schoon te hebben.
  • Deze week hoeft Thabang niet naar de zwemles (i.v.m. schoolreis), dus nog even uitstel van de aankomende strakke aanpak van de zwemjuf! In het filmpje kan je zien wat hij zo'n beetje de hele les doet: bijna niks, huppelen over de bodem en zwaaien naar mama!
  • Vrijdag gingen we de hele dag op schoolreisje met mijn klas. Naar de Kettelerhof in Duitsland. De mooiste speeltuin (pretpark) die ik ken. Er worden veel houten materialen gebruikt en de kinderen moeten zo'n beetje alles zelf doen (klimmen, klauteren, glijden, spelen in de waterspeeltuin, etc). Ik was gesloopt aan het eind van de dag! Zeker omdat je heel wat kinderen (ze hebben allemaal een motorische beperking) moet helpen en tillen. En duwen in de rolstoel. Maar wat was het gaaf!    
  • En toen was ineens wel heel prachtig mooi weer! Op zaterdagavond heb ik zelfs de gebruiksaanwijzing van de auto gelezen (volgens mij voor het eerst)! Want zondag moet het dak eraf .... en gaan we cabrio rijden! 
  • Dus met frisse moed en in de brandende zon, stond ik zondag te prutsen en te hannesen! Helaas doet dat ding niet wat ik wil en krijg ik het achterraam er niet af. Gelukkig kwamen er al snel verschillende buurmannen (die konden het echt niet meer aanzien) aansnellen om me te helpen! Maar ook dat hielp jammer genoeg niets. Dus voorlopig moeten we het doen met alleen alle vier ramen en het dak open!  
  • Veel vogels in onze tuin, leuk! Ik heb zo'n voederhuisje met een pot pindakaas vlak bij het raam. Ben nu al bij pot 4 in korte tijd. Vinken, mussen en mezen kruipen zelfs helemaal in de pot.
  • Thabang: "Mam, waarom noemen ze een bal geen auto?" 
  • O, ik probeer elke dag even naar mijn gloedjenieuwe nichtje te gaan. Wat een mooi meisje, zo leuk! We zijn nu al dol op haar! En Thabang doet veel moeite om haar naam (Nikki) in zijn hoofd te houden. En hij heeft het steeds over haar navelstreng waar hij een klein stukje van gezien heeft, dat is toch wel heel bijzonder en niet te bevatten.
  • En het geboortekaartje viel op de mat, altijd leuk als je je eigen ontwerp terug ziet.

  • Boehoe. Willen we de vissen eten geven, ligt er eentje op de bodem. Slik. Nog dichterbij kijken. Hij beweegt niet meer. Oeps. Hij is dood. Thabang zegt: "misschien heeft hij wel jeuk en ligt hij daarom op de steentjes". Nee dus, morsdood helaas. Het was Sam's vis dus hij mag kiezen: wc of begraven. Sam kiest voor de laatste optie. Thabang weer het bed uit want die moest hier natuurlijk ook bij aanwezig zijn. Nu heeft Silvje in ieder geval een rustig plekje in de grond! Hopelijk houdt de andere vis het nog even vol! 
  • Dinsdag schoolreisjesdag! Sam een dag naar Slagharen en ik mocht de hele dag met Thabang mee. Hmmm, waarom zouden ze mij vragen?? Vast omdat ik Thabang dan goed in de gaten kan houden, dat is al een complete dagtaak! Om 9 uur zijn we met een grote bus (vol kleuters, meer dan 50, help) vertrokken. Op naar de Flierefluiter: een kinderboerderij met speeltuin. Het was prachtig weer en we hebben een heerlijke dag gehad. Thabang was hartstikke lief! En erg gelachen toen er een geit over de voet van Thabang plaste!
  • Woensdagmiddag had ik vijf (!) jongens in huis. Mijn neefje Stef, Thabang en Sam had twee vriendjes te spelen. De middag verliep prima. Aan het eind van de middag was Sam met z'n vriendjes op het schoolplein aan het spelen. Maar ze kwamen niet op tijd terug (niks voor Sam). Na een tijdje kwamen de drie heren aan met hun fietssleutel in de hand. Huh? Waar zijn jullie fietsen dan? Tsja, die staan nog op het schoolplein. Oh. Maar het hek zit op slot. De leerkrachten hadden hen per ongeluk opgesloten op het plein. Gelukkig vonden ze een ontsnappingsroute door via een hek/schutting/tuin te klimmen. Wel een groene broek, maar dat geeft niet. Hebben ze toch maar mooi prima opgelost zo ('t was hun schuld niet). Ik moest wel even de ouders van de vriendjes bellen dat ze zonder fiets thuis zouden komen!
  • Mooi weer staat gelijk aan waterpret! Er wordt volop gespeeld met boten, emmers, waterpistolen, etc. 



woensdag 14 mei 2014

Over gefilosofeer, een blauwe cabrio en baby roze!

  • Waar moet ik beginnen? Het was een week met van alles, grote en kleine dingen.
  • Er stond eindelijk eens een positief artikel over adoptie in de krant (dát mag in de krant)! In de Volkskrant staat dat adoptiekinderen net zo evenwichtig opgroeien als andere kinderen, blijkt uit langlopend onderzoek. Het onderzoek is gedaan met kinderen die in hun eerste levensjaar naar Nederland kwamen.   
  • Er kwam een moeder naar me toe, uit Thabang's klas. Stan, haar zoon, had verteld dat Thabang zó lief voor hem was geweest. Stan had zich buiten bezeerd en Thabang was gelijk komen troosten en had een nat doekje van binnen gehaald en op zijn hoofd gehouden. Lief!! Tot nu toe betekende het niet veel goeds als er moeders of juffen op me af kwamen, maar het lijkt wel steeds beter te gaan!!
  • Hoewel ..... de zwemles. Afgelopen dinsdag liep Thabang weer lekker over de bodem te huppelen in plaats van het zwemmen te oefenen. Komt de zwemjuf na de les naar me toe, of ik het goed vind als ze hem vanaf volgende week heel strak/hard gaat aanpakken? Help! En ja, ik heb toestemming gegeven, autsj!! Maak je borst maar nat, Thabang!  
  • Zondag was het moederdag! Vroeg in de ochtend hoorde ik gesluip over de gang. De verstopte cadeautjes werden tevoorschijn gehaald en er werd een ontbijt gemaakt. Een cracker met vlokken, een paaseitje en een kop koffie (warm én met pad dit keer)! Van Thabang kreeg ik een wensje: voor opa, van Roos! Ahum, verkeerde tas meegenomen, hi, hi. Maar ik ben wel verwend met mooie gedichten, bloemen en zelfgemaakte waxinelichtpotjes! 's Middags gingen we naar mijn moeder! Lekker taart eten. En daarna zijn we gaan bowlen! Voor Thabang de eerste keer. Gooit meneer de 1e bal gelijk een strike (daarna dacht hij dus telkens dat hij maar 1x hoefde te gooien)! Mijn moeder was de grote winnaar (daar was mijn vader echt niet blij mee) en Judith de grote verliezer, zelfs Thabang heeft nog meer punten gescoord! Daarna gingen we met z'n 10-en uit eten. De kinderen lekker patat en toevallig hadden alle volwassenen hetzelfde besteld (7 x kipsaté, onafhankelijk van elkaar, op de menukaart stonden zeker meer dan 10 dingen)!


  • Sam en ik zijn aan het filosoferen geslagen! En Sam vindt het prachtig! Elke avond onder het eten trekken we drie kaarten waar filosofische vragen op staan (praatprikkels via www.filosofiejuf.nl). Bijvoorbeeld: Is een sleutel die op geen enkel slot past wel een sleutel? Bestaat een mier nog, als hij is opgegeten? Mag je oma's opvoeden? Het is weer eens wat anders dan hoe was het op school vandaag!  
  • Toen we laatst terug reden vanuit Drachten (ontmoeting met kinderen uit Lesotho) zei Thabang: "zo, nu gaan we weer terug naar Nederland!"
  • Vrijdag waren de kinderen op school en toen ben ik met mijn moeder wezen lunchen. Zat er bij mijn moeder in het eten een gebakken vlieg (inclusief poten)! Toen we dat lieten zien aan de bediening, vonden zij dat dat niet zo was. Echt wel, ik ben het er nog steeds niet mee eens!
  • Dit is de score kapotte broeken van een paar maandjes (alleen van Thabang)! 
  • Donderdag: de dag van de proefrit! Eerst al geen oog dicht gedaan. Want poehee, ik vond het veel te spannend om een auto te gaan kopen! Maar goed. De enige auto die aan mijn eisen voldeed was, zeg maar, niet echt in de buurt. Met het openbaar vervoer zou ik er 3 uur en 48 minuten over doen. Van Hellendoorn naar Heeswijk-Dinther! Nu maar hopen dat het de moeite waard is. Gelijk had de trein al 10 minuten vertraging en ik zag mezelf al de aansluiting missen (met 8 minuten tijd om over te stappen). Maar ik kwam toch iets eerder in Zwolle en met een sprintje was ik precies op tijd! Eenmaal in Den Bosch had ik een lunchafpraak met Ilja (mijn nicht & vriendin). Op naar de Verkadefabriek (wat een ontzettend gaaf pand) voor een heerlijke lunch met cappuchino en een wijntje! Ik vond het steeds spannender worden! Gelukkig bracht Ilja me naar de autogarage (scheelt weer een busritje). Daar waren we natuurlijk erg welkom en de verkoopmeneer had alle verkooptrucs paraat! De garagehouder was verbaasd over wat ik allemaal wist van de auto (ik had me goed ingelezen op internet en diverse forums bezocht, over de technische prestaties, mankementen, etc). Vooral lekkages komen veel voor (ik heb al gedroomd over dat de auto veranderd was in een mini zwembadje). Maar de auto zag er mooi uit en Ilja en ik gingen samen een proefritje maken (in de regen, konden we gelijk de lekkagetest doen!)! En dat ging super! Ik heb er veel geld afgekletst (ik denk eigenlijk dat hij zich vergist heeft). Ik had er een goed gevoel bij dus VERKOCHT! En dit is 'm: de Citroën C3 Pluriel cabrio! Laat de zon maar schijnen!



En helaas dus tijd om na ruim 8 jaar afscheid te nemen van onze Peugeot!
  • Ik word trouwens nu al gek in de nieuwe auto. Mag dat dak open? Mag dat dak open? Mag dat dak open? Mag dat dak nu open? Mag dat dak alsjeblieft nu open? Nee, het regent!! Het waait! Het is koud! Maar het mooie weer is in zicht!
  • Sam werd vrijdag wakker, hij had hoofdpijn, een zere buik en was moe. Ik was er bijna ingetrapt (ik had de gordijnen alweer dichtgedaan), Sam bleek vooral erg schoolziek. Hij wilde niet. Er kwam een invaljuf die hij 1x eerder had gehad en dat was hem niet bevallen. Wat doorvragen leverde me het volgende antwoord op: "ze zei tegen mij dat ik niet mooi kan schrijven". En dat klopt, Sam schrijft niet netjes. Maar hij doet wel zijn best! Hopelijk ziet de juf dat ook!! Dus toch met een hoop gepraat en gemopper richting school, jammer Sam! 
  • Al weken waren we in voorbereiding voor de kleine meid op komst (van mijn zusje). We hebben cadeautjes gehaald voor Stef en de baby, een speelgoedkeuken in elkaar gezet, een geboortekaartje ontworpen en een vlaggenlijn gemaakt.  
  • Nu dus voor de 2e keer (en waarschijnlijk de laatste keer) tante geworden! In de nacht van zondag op maandag is ze geboren: Nikki! Het is zo'n mooi meisje. Zo bijzonder! Elke dag even bewonderen!

 
  • Thabang kwam helemaal doorweekt (het was buiten droog) voor de achterdeur staan. Huh? Blijkt hij een volle GROTE gieter met water over zijn hoofd te hebben leeggegoten. O.  
  • Uitspraak Thabang: "Sam, zullen we doen alsof we vliegen zijn, dan kunnen we poep eten!" En ik blijf altijd maar hopen dat dit grapjes zijn. 
  • Hier nog een filmpje van moederdag: zo mooi!! 

zondag 11 mei 2014

Moederdag!!

  
 
Het is Moederdag!
Dankbaar om moeder te mogen zijn van
twee prachtmannen!
En ook omdat ik zelf zo'n lieve lieve lieve
moeder heb!!!
 


woensdag 7 mei 2014

Over de boerderij penking, teveel ijsjes eten en sexuele voorlichting op de vroege ochtend!

  • Ik heb vakantie, maar echt meer tijd om op mijn weblog te schrijven, dat is niet zo. Het was een heerlijke week met Sam & Thabang. Vooral lekker veel naar buiten geweest.
  • Zoals naar de boerderijcamping (boerderij penking noemt Thabang het). Daar zijn we met een aantal vriendinnen naartoe geweest. Marlon was daar aan het kamperen en we kregen een heus 'all inclusive' arrangement (inclusief broodjes knakworst, pizza en wijn)! Thabang en Sam heb ik nauwelijks gezien, die waren de hele middag aan het rondcrossen op fietsen en skelters. Rond 17 uur mochten de geiten, kippen, koeien en pony gevoerd worden. Wat een feest!


  • Ik ben zaterdagavond met een vriendin naar de film geweest: The other woman! Wat een leuke meidenfilm. Eén man heeft stiekem drie vriendinnen en zij ontdekken dat van elkaar en worden vriendinnen. Dan gaan ze wraak nemen op die man, echt zo leuk (ik kon me (te) erg goed inleven)!
  • Voor de verandering loopt Sam eens met een bult op zijn voorhoofd! Wat heeft hij zich zeer gedaan toen hij met z'n hoofd tegen de douchetegels stootte.  
  • Toen ik op een ochtend vroeg of Thabang lekker had geslapen: "ja, ik was net nog even een film voor mijn ogen aan het kijken" (dromen, denk ik?).
  • Op mijn kindercoachpagina word ik nogal lastig gevallen met spam! Zo irritant. In 1 week kreeg ik 521 spamberichten die ik HANDMATIG (!) moest verwijderen. Belachelijk! Nu gelukkig toch eindelijk een instelling kunnen vinden die de stroom aan spamberichten tegengaat, ik ben inmiddels al een paar dagen spamvrij.
  • Thabang mocht tijdens de zwemles een tijdje in het diepe zwemmen, dat werkt een stuk beter, dan moet hij wel zwemmen, anders gaat 'ie koppie onder!
  • "Mam, gaan we weer naar de crossbaan?" Dat krijg je als je een zwager hebt die crossfietsen redt uit oud ijzerbakken! Nu hebben beide heren een crossfiets, wat zijn ze er blij mee!
  • Thabang had zijn hoofd gestoten. Toen ik vroeg: "waar aan?", kreeg ik als antwoord: aan mijn hand!
  • Sam z'n schoen is terug (na eerst een aantal dagen op sportschoenen te hebben gelopen omdat de oude echt zijn bezweken)! Hij had de schoen in de auto laten liggen op weg naar de Koningsspelen en lag de gehele vakantie in de gevonden voorwerpen bak op school!
  • Sam neemt zijn taak als grote broer soms best wel serieus! Hij besloot nu alvast te beginnen met de seksuele voorlichting door een boek uit zijn kast voor te lezen, en dat op de vroege ochtend! Thabang luisterde zeer aandachtig, maar snapt er (gelukkig nog) niet veel van. 
  • Het valt ook niet mee om deze ingewikkelde wereld te begrijpen! Zo vertelde hij dat hij uit de buik van zijn Afrikamoeder kwam en dat hij toen gelijk heel graag naar Sam en mij wilde (wel lief gedacht ....).
  • Vrijdag waren we door mijn klassenassistent (en dochter) uitgenodigd in Enschede om mee te eten. De kinderen mochten helpen pannenkoeken bakken en wij aten asperges. Om te smullen, zo lekker! Thabang was onder de indruk van de hond en begon zich ook te gedragen als een dolle hond. En we zijn ook nog even naar de kinderboerderij geweest. Een gezellige middag!
  • Maandag moesten we naar Amsterdam: Thabang kreeg een psychologisch onderzoek. Het is om te kijken hoe het ervoor staat. Waar liggen de sterke en zwakke punten van Thabang. Hoe verloopt zijn ontwikkeling in vergelijking met leeftijdsgenoten. Ik ben nu al benieuwd naar de uitslag, maar daar moet ik nog wel een tijdje op wachten (3 juni). Thabang was in ieder geval veel sneller klaar dan de bedoeling was (anderhalf tot 2 uur, hij kwam al terug met 1 uur en 10 minuten). Of dat een goed teken is dat weet ik niet?! Toen we ook nog even voor de controle moesten, bleek Thabang alweer flink gegroeid! Na het opmeten van de hoofdomtrek begon hij mij op te meten met een meetlint. Alles moest opgemeten, dus ook mijn borstomtrek. Je had die twee dokters moeten zien kijken (nee, ik was er absoluut niet blij mee). De conclusie van Thabang was dat ik teveel ijsjes heb gegeten, ha, ha.
  • Zondag hebben we genoten van een dag bij de Naturij (in Drachten) met de kinderen uit Lesotho (die in 2012 naar Nederland zijn gekomen)! De kinderen konden heerlijk spelen en dieren bekijken (inclusief vogelspin) en de ouders mooi bijkletsen.
 

 

 




 

  • Thabang en Lerato zijn verliefd! Dat is dan ook zowat hun enige overeenkomst (en dat ze uit hetzelfde land en  tehuis komen natuurlijk). Verder zijn ze compleet verschillend. Zij houdt van winkelen, hij niet. Zij maakt niets kapot, hij een heleboel. Zij is niet ondeugend, hij wel. Zij houdt niet echt van snoep, hij is er dol op. Zij slaapt heerlijk uit, hij niet en zo kan ik nog wel even doorgaan! (opposite attracks)
  • Deze week gaan mijn mannen weer naar school en ga ik nog even verder genieten van mijn vakantie!
  • En ik ga iets spannends doen: ik heb precies één auto gevonden die aan al mijn eisen voldoet en daar ga ik een proefrit mee maken. Als dat oké is ...... hopelijk wordt vervolgd!